Kopaonik Vesti

Danas na Kopaoniku zatvorena skijaška sezona u Srbiji

 Skijaška sezona na Kopaoniku završena je danas, 8. aprila, nakon 126 dana rada. Za vreme trajanja ski sezone, koja je počela 6. decembra, u ovom ski centru skijalo je više od 220 hiljada skijaša.

Prvi put ove sezone je broj skijaša bio u konstantom rastu, bez obzira na školski raspust i praznike, pa je tokom svakog dana na stazama skijalo između 5 i 7 hiljada ljubitelja sportova na snegu. Najviše skijaša zabeleženo je 7. februara, kada je na stazama skijalo više od 8 hiljada skijaša. Takođe, značajno je promenjena struktura prodaja ski karata u odnosu na prethodne godine, pa Kopaonik više nije „vikend“ destinacija, već turisti dolaze na višednevne odmore.

Ovu skijašku sezonu JP Skijališta Srbije će pamtiti po izuzetnim poslovnim rezultatima, po velikom i konstantnom broju skijaša tokom cele zime, ali i po do sada nezapamćenoj količini snega. Najviša visina snega izmerena je 15. februara i iznosila je 117 centimetara.

Nove investicije, nove ski staze, novi ski lift na Marinim vodama, osvetljenje na stazi Pančić, brojne zabavne aktivnosti poput vožnje taksi tabačem i sankanje su mnogo doprinele da interesovanje ove zime bude još veće.

Skijališta Srbije su tokom cele sezone organizovala i brojna muzičko-zabavna dešavanja, kao i humanitarnu ski trku sa Nurdor-om, gde je prikupljeno više od 700.000 dinara za novu roditeljsku kuću u Beogradu.

Nakon završetka skijaške sezone, Skijališta Srbije počinju pripreme za početak letnje sezone, čiji je početak planiran za sredinu juna meseca.

error: