Vesti

Jošanička Banja spremna i za jesenju turističku sezonu

Posle uspešnog povratka na mapu banjskog i zdravstvenog turizma, Jošanička Banja, planinska banja u podnožju Kopaonika, ubrzano nastavlja sa razvojem turizma.

Od ove godine u ponudi su dve uređene pešačko – biciklističke staze na kojima rekreativci ali i sportisti mogu uživati i trenirati kroz prelepu okolinu Jošaničke Banje.

Renovirano Novo banjsko kupatilo sada raspolaže sa osam individualnih kada, u kojima može samostalno da određujete temperaturu vode, a tu je i đakuzi za četiri osobe i bazen sa ugrađenim mešačima vazduha – masažerima u kome se nalazi topla lekovita voda…

Ovaj mini wellness centar otvoren je svih sedam dana u nedelji i služi kako ljudima koji imaju određene zdravstvene probleme, tako i zdravim osobama, kojima tople i lekovite vode mogu pomoći da brzo povrate formu od svakodnevnog posla i fizičkih napora.

Sezona kupanja u ovoj planinskoj banji može trajti cele godine zahvaljujući termalnoj vodi, a poslednje dane leta možete iskoristiti za kupanje u bazenu “Draguljica”.

Nedavno je uređen sam centar Jošaničke Banje

i obeležena saobraćajna signalizacija

u cilju veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju a prvenstveno učenika, meštana i gostiju Jošaničke Banje.

 

 

U narednom periodu očekuju se radovi na rekonstrukciji Starog banjskog kupatila, izgradnja blatnog kupatila kao i uređenje keja u banjskom parku.

U svakom slučaju Jošanička Banja je ponovo na mapi banjskog, zdravstvenog i sportskog turizma Srbije ali i regiona.
foto:MZ Jošanička Banja