Vesti

Kayak fest Tara 2017 – 22-25. septembar

Ljubitelji ekstremnih sportova, prirode i muzičkih festivala imaće priliku da i ove godine, po drugi put, u kanjonu reke Tare uživaju u internacionalnom Kayak fest-u Tara 2017.

Ovogodišnji festival održaće se od 22. do 25. septembra, a okupiće preko 50 kajakaša iz osam država sveta.

Nakon više nego uspešne prve godine festivala, organizatori Nature Lovers Montenegro i Camp Grab puni su entuzijazma i obećavaju da će ove godine učiniti sve da festival bude još bolji i zanimljiviji, a s obzirom na prošlu godinu pred njima je veliki zadatak. Pored revijalnog kajak takmičenja u različitim disciplinama, organizovan je i muzički program, različite igre za posetioce, a biće održane i prezentacije kajak filmova i projekata iz regiona.

„Ovogodišnje izdanje festivala biće još veće! Udaljen od gradske vreve, u gustoj bukovoj i hrastovoj šumi, okružen divljim cvećem, vodopadima i peščanim plažama, Kayak Fest nudi ponešto za svakog.

Od slaloma do spusta rekom i boater cross-a, kajakaši će moći istovremeno da uživaju u neverovatnom pejzažu dok testiraju svoje veštine i brzinu. Ako niste kajakaš, i dalje možete da uživate u čarima ovog idiličnog mesta, u toplom planinskom suncu i kristalno čistoj vodi“, navode organizatori.

Osim trke, program festivala, kako dodaju, uključuje žurke na plaži i podijumu iznad plaže. Kako ističu, lokacija festivala je idealna i za blogere, koji mogu objavljivati postove iz ušuškanosti hammock-a iznad reke ili se i sami odvažiti i oprobati u kajaku, hydrospeed-u ili nekom od brojnih programa koje kamp nudi.

Sadržaj će biti upotpunjen i predavanjima o sigurnosti u kajaku, a dobra muzika zagarantovana je uz domaće i bendove iz regiona i DJ setove čiji će line-up biti uskoro objavljen.

Karte za kajakaše iznose 50 eura i uključuju pun pansion, četvorodnevni boravak u kampu (22-25. septembar), smeštaj u šatorima i učešće na festivalu, dok su karte za posetioce 20 eura, a podrazumevaju besplatan prevoz iz Podgorice do kampa Grab i nazad, trodnevni boravak u kampu (22-24. septembar) i smeštaj u šatorima.

Obezbeđen je i besplatan autobus iz Podgorice do Tare i nazad.

„Pozivamo ljude koji vole prirodu i ekstremne sportove da dođu i vide kako sve to izgleda i sigurni smo da će imati želju da se bave ovim sportom“, poručuju organizatori.

Za više informacija o programu festivala i registraciji posetite www.kayakfest.me, kao i njihove Facebook i Instagram stranice.

error: