Vesti

Marko Vukićević fantastičnim rezultatima osvojio Kup Južne Amerike

Marko Vukićević

Najbolji skijaš Srbije, 25-godišnji Marko Vukićević ostvario je nekoliko fantastičnih rezultata na trkama Južnoameričkog kupa u Čileu, čime je samo nagovestio sjajnu olimpijsku sezonu.

Marko Vukićević – South American Cup (SAC)

Vukićević je posle serije trka na kraju uspeo da osvoji i prvo mesto u generalnom plasmanu Kupa Južne Amerike, što mu garantuje sjajne startne brojeve na trkama Evropa i Svetskog kupa u sezoni pred nama.
Na skijalištima u La Parvi i El Koloradu vozio je devet trka i ostvario tri pobede (dve u spustu i jednu u Kombinaciji), uz jedno drugo mesto (u superdžiju) i još četiri plasmana u prvih 10.
Treba još dodati da su na ovim trkama Markovi konkurenti bili takmičari, koji redovno osvajaju bodove u Svetskom kupu, kao što su legendarni Italijan Verner Hil, pa njegov sunarodnik Giljermo Boska, Norvežanin Saugestad, Slovenac Hrobat, Hrvat Zrnčić-Dim…
Ovim uspehom Marko Vukićević je značajno popravio bodove za svetsku rang-listu, pa je u spustu stigao i do najboljih 30 na planeti, prvi put u istoriji srpskog skijanja.
Na ovom takmičenju bio je u pratnji trenera reprezentacije Srbije, Miloša Tomića.
izvor:skisavez.com foto:VM