Vesti

Mihajlo Miljković osvojio bronzanu medalju u Kranjskoj Gori

Mihajlo Miljković, član Beogradskog ski kluba,  osvojio je bronzanu medalju na takmičenju 6. Mini Pokal Vitrancu u Kranjskoj Gori. Mihajlo je bio treći u konkurenciji od 106 takmičara i zaostatkom od 31 stotinke za pobednikom Čop Joštom što je prvi put u istoriji srpskog skijanja.

Da ovaj Mihajlov plasman na takmičenju u Sloveniji,  6.Mini Pokal Vitranc u  Kranjskoj Gori, nije slučajan pokazuje Mihajlov rezultat ali i ljubav prema ski sportu koju je nasledio od svog oca Stefana Miljkovića koji je i sam bio veoma uspešan skijaš i bivši reprezentativac JUGOSLAVIJE.
Mihajlov otac, Stefan, je za one koji ne prate skijanje 14 puta osvajao državno prvenstvo, a zadnji put je to bilo davne 2008. godine.  Bio veoma uspešan takmičar SK Bela Reka iz Brzeća, bivši reprezentativac JUGOSLAVIJE i jedan od čuvene generacije “BAMBI CUP”-a, momak koji je jedini uspeo iz našeg regiona da se plasira na olimpijadu mladih i tada ostvari najbolji plasman od jugoslovena – osvojivši 30. mesto od 169 takmičara.
Učestvovao je na mnogobrojnim trkama u inostranstvu ali nažalost nije ni blizu rezultata svog naslednika Mihajla koji će  uz očeve sugestije i savete nastaviti tradiciju i postati veoma uspešan takmičar.

U narednom periodu Mihajlo Miljković će učestvovati na još nekoliko međunarodnih trka, 23. januara na Jahorini a tokom vikenda u Sloveniji, odakle očekujemo još lepše vesti i bolje rezultate.
Nadamo se da će u godinama koje dolaze svi pomno i sa mnogo pažnje pratiti Mihajlove nastupe i radovati se svakom njegovom uspehu!

error: