Vesti

Na Kopaoniku počinje izgradnja garaže sa helidromom

Neposredno pred svečano otvaranje letnje sezone na Kopaoniku položen je kamen temeljac za izgradnju garaže sa helidromom koji su položili Rasim Ljajić – ministar trgovine, turizma i telekomunikacija,  Dejan Ćika – direktor JP Skijališta Srbije, potpukovnik Milovan Ostojić ispred Vojske Srbije i predstavnik izvođača radova “M Eterijer Gradnja”

Izgradnjom garaže koja će imati više spratova, elektronsko upravljanje parking prostorom, daljinsku naplatu i mogućnost rezervisanja parking mesta rešiće se dugogodišnji problem parkiranja motornih vozila u samom centru Kopaonika.

Po izgradnji helidroma stvoriće se uslovi za efikasnije jačanje sistema traganja i spasavanja na planini, a biće ojačane i funkcije vazduhoplovne i logističke podrške Vojske Srbije.

Rok za izgradnju garaže, koja će imati 312 parking mesta,  je do početka zimske turističke sezone, odnosno decembara meseca 2018. godine.

Sredstva potrebna za realizaciju izgradnje garaže obezbedili su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Javno preduzeće „Skijališta Srbije i Vojska Srbije.
foto:mod.gov.rs