Dešavanja Vesti

Na Kopaoniku skijanje preko cele godine zahvaljujući letnjoj ski stazi

 Kopaonik,25.08.2018. –Direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika, sa menadžmentom preduzeća, svečano je pustio u rad prvu i jedinu veštačku stazu za skijanje u ovom delu Evrope.

„Skijaši i borderi na Kopaoniku će od danas moći da uživaju u svom omiljenom sportu 365 dana u godini.“  – rekao je direktor Skijališta Srbije.

Gosti ski centra koji ne mogu da dočekaju prvi sneg, od sada imaju priliku da skijaju kao u sred zimske sezone i tokom letnjih meseci na stazi 3a, koja prati žičaru Krst.

Među prvim skijašima i borderima koji su se spustili niz letnju ski stazu bile si i sestre Mina i Ljiljana Lukić, dugogodišnje ski instruktorke, koje su prenele svoje utiske posle prvog spusta niz stazu:
„Osećaj je fenomelan. Prvi spust je oprezniji i sporiji dok ne osetiš pravi filing i posle plešeš kao na snegu. Zaokreti su malo sporiji.. Savet je da trebamo svi da nosimo kacige i rukavice kako prilikom slučajnih padova ne bi došlo do povreda jer plastika je malo tvrda.“

Ljubitelji skijanja i snouborda na veštačkoj stazi mogu da koriste regularnu opremu za skijanje, a Skijališta Srbije apeluju na sve korisnike staze da obavezno nose kacigu i ostalu zaštitnu opremu.

error: