Događaji Vesti

Narednog vikenda, 28-30. jul, na Kopaoniku: Dani borovnice, Trail race, Tri strane Kopaonika…

Narednog vikenda, 28-30. jul, na Kopaoniku: Dani borovnice, Trail race, Tri strane Kopaonika…

28/30. jul „Dani borovnice“
Dani borovnice
je manifestacija koja ima za cilj da okupi sve ljubitelje prirodnih lepota, čistog vazduha i šumskih proizvoda. Svi učesnici su u mogućnosti da se takmiče u berbi i spremanju proizvoda od borovnica koje ocenjuje stručni žiri. Organizatori obezbeđuju prigodne nagrade za pobednike. Tokom finalnog takmičenja na centralnom trgu, goste zabavljaju kulturno-umetnička društva.
Organizatori manifestacije su: Turističko sportska organizacija Raška, Opština Raška, Turistička organizacija opštine Brus, Nacionalni park Kopaonik i MK Mountain Resort.

29.jul „Trail race Kopaonik“ 

„Trail race Kopaonik“, prva po redu trka, otvara start svim ljubiteljima trčanja. Učesnici će, u zavisnosti od spremnosti, moći da izaberu jednu od dve trke. Za one spremnije, tu je „15K Kopaonika”, odnosno trail trka na 15 kilometara. Za one koji bi da se, po prvi put, oprobaju u trčanju kroz planinsko-šumske predele, tu je „7K Kopaonika”, odnosno trka na 7 kilometara.
Organizator: Sportsko udruženje ,,Na sve strane”

30.jul „Tri strane Kopaonika“

MTB trka „3 strane Kopaonika“ koja predstavlja jedinstvenu biciklističku trku i jedan od najuzbudljivijih maratona na našim prostorima održaće se 30. jula. Obuhvatajući područje Nacionalnog parka Kopaonik, staza maratona prolazi kroz guste četinarske šume i šumske livade, a čini je kombinacija šumskih puteva, single track delova, predivnih i brzih spuštanja, kao i strmih i uzbudljivih uspona. Voziće se nekoliko kategorija: Mali maraton/Trka parova – 22 km, Srednji maraton – 46 km i Veliki maraton/Štafeta – 64 km. Start trke je 30.07. u 10:00 časova u Konacima. Organizator: Sportsko udruženje ,,Na sve strane”

Vidimo se na Kop-u


Klikom na fotografiju pogledajte letnje ponude MK Resort i Kraljevi Čardaci SPA