Vesti

Održano takmičenje „Trofej Nebeskih stolica 2018“

Podno Nebeskih Stolica, na Kopaoniku u mestu Belo Brdo, na teritoriji opštine Leposavić, dana 17.02.2018. godine, održan je , drugi po redu, TROFEJ NEBESKIH STOLICA. Grupa entuzijasta okupljenih u  skijaškom i snoubord klubu  ,,Nebeske stolice“ iz Leposavića, uz pomoć sportsko-turističke organizacije Leposavić i  društveno odgovornih privrednih subjekata i pojedinaca, uspela je da i ove godine organizuje skijaško takmičenje na južnim i zapadnim  padinama Kopaonika, koje pripadaju opštini Leposavić.

Za pohvalu je što je klub nabavio ski lift u dužini od 110m, pomoću kojeg je realizovano takmičenje, a isti će se koristiti za obuku mladih skijaških naraštaja.

Prelepo sunčano vreme je okupilo preko 300 ljubitelja skijanja i snouborda.

Na samom takmičenju je učestvovalo 30-ak takmičara u kategorijama:

  1. Slalom juniori – pobednik Lazar Kostović
  2. Slalom juniorke – pobednik Lidija Barlov
  3. Slalom odrasli – pobednik Luka Radosavljević
  4. Snoubord odrasli – pobednik Milutin Đelošević

Događaj je začinjen revijalnom trkom slamenih džakova , što je oduševilo prisutne posmatrače, čime smo se prisetili nekih davnih vremena i evocirali uspomene iz detinjstva.

Manifestaciju-već tradicionalnu su ispratile dve televizijske ekipe i tri profesionalna fotografa, a takođe je obezbeđen muzički razglas sa voditeljom koji je komentarisao celu trku.

Motiv koji pokreće članove kluba je da se u prvom redu skijaški sport u potpunosti afirmiše, posebno kod mlađih naraštaja, zatim postoji velika želja da se ski centar Kopaonik proširi na južne i zapadne obronke Kopaonika, koji pripadaju ovoj opštini. Posebno se to odnosi na potez Treska – Pančićev vrh, gde postoje idealni uslovi za igradnju novih prostranih crnih staza, a to je upravo ono što nedostaje Kopaoniku da bi postao još ozbiljniji evropski ski centar, čime bi se ispunuli prohtevi i najzahtevnijim skijašima. Takođe, želja je da se izgradi asfaltni put u dužini oko 6 km, čime bi se direktno spojio Leposavić sa ski centrom Kopaonik.

Vidimo se naredne godine!

Foto:Mišel Koneski, video:RTV MIR

error: