Dešavanja Vesti

Otvorene prijave za Župski vinski maraton 2018

U podnožju Kopaonika i Željina, u vinorodnoj Župi aleksandrovačkoj 15. septembra 2018.  biće održan Župski vinski maraton, a prijave su zvanično otvorene do 10. septembra.

U toku su prijave za učesnike koji će se takmičiti župskim vinogradarskim stazama dužine 13 i 22 kilometra, kao i za volontere trke. 

Mala vinska trka (dužine 13 kilometara) i Velika vinska trka (dužine 22 kilometra) startovaće kod Muzeja vinarstva i vinogradarstva, a cilj trke je u centru Aleksandrovca, kod fontane vina.
Staza Velike vinske trke prati istu rutu kao i Mala vinska trka, do okrepne stanice kod Vinarije Nikolić, na 7. kilometru od starta, gde se trke odvajaju na različite staze.
Staze su trail tipa i trči se uglavnom po zemljanim putevima kroz vinograde i voćnjake. Postoje i kraće asfaltirane deonice, ali ne duže od 10% ukupne dužine staze.
Okrepne stanice će biti na međusobnim udaljenostima oko 4-6 km, a negde i bliže, zavisno od same lokacije vinskog podruma. Tu će trkačima biti na raspolaganju voda, sezonsko voće, vino župskih vinara i možda još poneki domaći osvežavajući proizvod. Limit trke je 4 sata a staze će biti obeležene šarenim trakicama i putokaznim strelicama.
Startnina trke je 1.000 dinara i svaki učesnik dobija majicu trke i medalju na kraju trke.

Da bi Župska vinska trka bila održana kako je i zamišljeno organizator poziva sve one koji su željni novih iskustava, poznanstava i organizatorske atmosfere da se pridruže volonterskom timu jedinstvene vinske trke na ovim prostorima.
Volonteri mogu postati sve osobe starije od 15 godina, koje će po završetku prijave proći kroz selekcijski postupak.
Za volontere je obezbeđeno besplatna majica događaja, obroci i osveženja, nadoknada svih prihvatljivih i razumnih troškova koji nastanu u dogovoru sa organizatorima.

Kao što već znate trčanje u Župi aleksandrovačkoj nikad nije bilo interesantnije, a ni ukusnije jer niko nije gladan, niko nije žedan i nikom nije dosadno!

Ako se pitate „Koju stazu odabrati, u kakvom vinu uživati?“ znate već odgovor – Župska staza i župska vina jer staze su pripremljene, vinari će se pobrinuti za ono glavno a vaše je da izvršite prijavu, dođete i uživate.
Prijave TAKMIČARI OVDE
Prijave VOLONTERI OVDE

Vidimo se 15. septembra 2018. u Župi aleksandrovačkoj!

error: