Vesti

Skijališta Srbije na sajmu u Novom Sadu, neto dobit preduzeća 87 posto veća u 2016.

Skijališta Srbije - sajam Novi Sad 2017

Nakon prezentacije turističke ponude u sajmu u Moskvi, Skijališta Srbije nastavljaju sa promocijom srpskih planina, pa od danas, 5. oktobra do subote 07.  oktobra, prezentuju ponudu ski centara na sajmu turizma u Novom Sadu. O novinama koje skijaše i bordere očekuju ove sezone, posetioci mogu da se upoznaju tokom trajanja sajma od 10 do 19 časova.

Prethodne  2016. godine, Skijališta Srbije  ostvarila su neto dobit u iznosu od 101.7 miliona dinara, što je 87 posto više u odnosu na ostvarnu neto dobit u 2015. godini, a iznos je za 6 puta viši od plana za 2016. godinu. U skladu sa Zakonom o budžetu, ovo preduzeće je u budžet Republike Srbije uplatilo 72.5 miliona dinara, odnosno na ime raspodele dobiti 50.9 miliona dinara i na ime poraza na dobit preduzeća 21.6 miliona dinara.

„Prethodne sezone ostvarili smo odlične poslovne rezultate, pa su samim tim značajno povećana sredstva koje smo uplatili u državni budžet. Najuspešnija zimska sezona i rekordno ostvareni rezultati tokom letnje sezone doprineli su tome da ovo preduzeće ostvari značajno povećanje prihoda“, rekao je vršilac dužnosti direktora Skijališta Srbije Dejan Ćika.

On je izrazio pozitivna očekivanja za naredni period i da će se trend rasta u poslovanju Skijališta Srbije nastaviti. “Pred nama je nova skijaša sezona, koju vredno pripremamo. Očekujemo veliki broj skijaša, domaćih i inostranih, pa samim tim još bolje rezultate“, istakao je Ćika.