Vesti

Završen drugi Kayak Fest: Preko 200 ljubitelja kajaka iz celog sveta na Tari

Drugi kajak festival na Tari, Kayak Fest Tara 2017 održan je od 22. do 25. septembra na kampu Grab iznad Tare. Ovogodišnji festival okupio je preko 80 takmičara i 150 ljubitelja kajaka iz celog sveta.

Program festivala obuhvatio je, pored takmičarskog dela, i veliki broj zabavnih sadržaja: od dnevnih i večernjih žurki, šetnji i druženja na kampu, do planinarenja, vožnje biciklom i raftinga.

 Prvi dan festivala protekao je u zajedničkom veslanju kajakaša niz Taru, a noć je obeležio etno-rok bend Džanum iz Nikšića koji je energičnom svirkom inspirisao prisutne kajakaše i kajakašice za naredni dan.

Takmičarski dio festivala počeo je u subotu na 300 metara dugom delu Tare ispod kampa Grab, i obuhvatio je trke za profesionalne kajakaše u tri različite discipline: downriver, boater cross i rope.

U takmičenju koje je trajalo od 11 do 15 časova učestvovalo je nešto više od 50 profesionalnih kajakaša i kajakašica iz različitih zemalja sveta. Pobednici u više disciplina bili su: Aleksej Bocko (Slovenija), Horst Hattinger (Austrija) i Carmen Kuntz (Kanada).

Nakon toga, druženje su upotpunile prezentacije o pokretu Balkan Rivers Tour, outdoor fotografiji i zaštiti na reci, kao i DJ setovi i nastup beogradskog indie-rock benda Stray Dogg.

U nedelju je organizovana kratka obuka i revijalna trka za početnike, nakon čega su učesnicima dodeljene simbolične nagrade u vidu kajak obuka i opreme.

Na samom kraju, kajakaši su zajedničkim veslanjem Tarom zaokružili ovogodišnji festival.

Tagovi