Letnje aktivnosti

Pešačke ture Brzeće Centar Apartmani

Brzeće Centar Apartmani osmislili su više pešačkih tura za svoje goste, kao i ostale turiste, koje organizuju uz pratnju turističih vodiča.
Polazak je ispred objekta BCA a za sada su u ponudi sledeće pešačke ture:
– VELIKO METOĐE
– VODOPAD JELOVARNIK
– BELA REKA
– MALO METOĐE
– KNEŽEVO

VELIKO METOĐE:
Pešačka tura do svetilišta Veliko Metođe izvodi se na dva načina:
Prvi način je kombi prevoz do ulaza na stazu Metođe a potom pešice kroz predivne predele NP Kopaonik do svetilišta
Drugi način je pešačenje od objekta BCA, jedan kilometar ka spomeniku Mramor gde se skreće desno. Ide se nekih 10 kilometara kroz Duboku izlazi se na vrh Bele Reke. Visinska razlika na vrhu Bele Reke je oko 900mnv. Na dnu staze Gvozdac se nastavlja nizbrdo, gde se od letnjikovca produžava ka Gejziru i svetilištu Metođe.

VODOPAD JELOVARNIK:
Pešačenje je oko 6.5 km (jedan pravac), nešto manje od 1km je asfaltom. Polazi se od Brzeće Centar Apartmana prema spomeniku Mramor, iza spomenika se nastavlja makadamom.
Sa visinom kaskada od 71 metra Jelovarnik predstavlja treći najviši vodopad u Srbiji. Skriven u šumi na 1116 metara nadmorske visine (najviša tačka) sa tri kaskade proglašen je za prirodni rezervat. Doći do njega je za mnoge prava planinska avantura.
Ima jedna legenda ovde iz lokala koja kaže da ako devojka odvede momka na vodopad Jelovarnik i ako on popije vodu sa vodopada da će je on oženiti.

BELA REKA:
Početak pešačke ture Bela Reka je na svega 200 metara od objekta BCA. Kreće se ka stazi Bela Reka i ide celom dužinom staze Bela Reka 1.

MALO METOĐE:
Nalazi se nekih 4 km od objekta BCA prema Turističkom centru Kopaonik. Ide se asfaltom ka raskrsnici prema Kopaoniku, prolazi se pored vodenica, zatim naplatna rampa i dolazi do letnjikovca gde je Malo Metođe.

KNEŽEVO
Put kreće iza objekta BCA pored WEGa, prema selu Kneževo. Prati se put i drži desna strana. Putem se izlazi kod spomenika Mramor.

 Brzeće Centar Apartmani
T: +381 37 310 23 23
M: +381 66 87 87 888
E: info@brzececentar.rs i reception@brzececentar.rs
www.brzececentar.rs

 

 

 

 

 

error: