Dešavanja Kopaonik Okolina Kopaonika Vesti

Obaveštenje učesnicima u saobraćaju povodom održavanja Tour De Kop 24 i 25. avgusta

U subotu i nedelju 24 i 25, avgusta na prilaznim putevima planini Kopaonik biće održana rekreativna biciklistička vožnja TOUR DE KOP.

Subota 24.08. od 10:00 do 13:00 časova biciklisti će voziti trasu od hotela Putnik – Konaci – Srebrnac – Kriva Reka – Milentija i obratno a potom, u periodu od 13:00 do 16:00 časova, voze na relaciji hotel Putnik – Kraljevi Čardaci – Rudnica i obratno.

U nedelju, 25. avgusta od 09:00 do 12:00 časova biciklisti voze na relaciji hotel Putnik – Konaci – Srebrnac – Brzeće i obratno a potom, od 12:00 do 15:00 časova, voze deonicu hotel Putnik – Jošanička Banja i obratno.

U datom periodu učesnici u saobraćaju trebaju biti veoma pažljivi i voziti obazrivije nego inače i da voze propisanom brzinom i obrate pažnju na bicikliste koji se spuštaju i penju prilaznim putevima Kopaoniku

Učesnici Tour de Kop će voziti bicikle poštujući saobraćajna pravila što se očekuje i od ostalih učesnika u saobraćaju.

Učesnicima će od strane organizatora biti skrenuta pažnja i to višestruko na bezbednu vožnju i poštovanje saobraćajnih pravila kao i obavezno nošenje zaštitne opreme kaciga i rukavice.

U cilju povećanja bezbednosti skrećemo pažnju ostalim učesnicima u saobraćaju, naročito vozačima motornih vozila, da u navedenom periodu očekuju bicikliste na putu, a posebno je bitno u fazi kada biciklisti idu nizbrdo da vozači iz suprotnog smera  mogu očekivati bicikliste u susret.

Već su izrađene i postavljene vidljive privremene saobraćajne oznake i table, kojima  se skreće pažnja vozačima da mogu očekivati bicikliste u saobraćaju a koje su postavljene uz put na za to prikladnim mestima bez remećenja ostale saobraćajne signalizacije i bezbednosti.

error: