Vesti

Počinje nova epoha Jošaničke banje i povratak na mapu domaćeg i svetskog turizma

Jošanička banja se planiranim investicijama koje se realizuju velikom brzinom vraća na mapu banjskog turizma, kako domaćeg tako i stranog.

Zahvaljujući zalaganju i radu rukovodstvu opštine Raška i Mesne zajednice koji su svoje planove razvoja ove banje počeli ubrzano da sprovode u delo očekuje se da se veoma brzo usluge i sadržaji Jošaničke banje nađu u turističkoj ponudi Srbije ali i regiona.

  
Posle potpune rekonstrukcije Novog banjskog kupatila uređenog po najvišim banjskim standardima koje sadrži 8 kabina sa kadama, veliki đakuzi i bazen krenulo se u obnovu celokupnog banjskog parka.

 
Planovima je predviđenoa rekonstrukcija Starog banjskog kupatila koja počinje uskoro, zatim izgradnja bazena koji će se biti lociran između ova dva kupatila, uređenje banjskog parka kao i izgradnja blatnog kupatila, keja za šetnju gostiju a u planu je i izgradnja modernog info centra u Jošaničkoj banji.

Uskoro bi trebalo da bude rešen status hotela koji se nalazi u Jošaničkoj banji kako bi se nastavili pregovori sa zainteresovanim investitorima oko izgradnje smeštajnih kapaciteta i drugih banjskih sadržaja.

Veoma brzo će u ponudi gostima biti i dve novoformirane pešačko biciklističke staze BORJE 1 i 2 čiji su radovi i markiranje pri kraju a u toku je i izrada projekata za nove staze.

U rad je puštena i nova kuhinja u vrtiću a čim počne letnji raspust krenuće i radovi na kompletnoj rekonstrukciji OŠ „Jošanička banja“ najviše zahvaljujući Milomiru Glavčiću dobrotvoru iz Kanade koji je rođen u selu Kovači koje se nalazi u blizini banje.

Po rečima Radoja Glavčića, Milomirovog bratanca “jos jedan projekat donacije je realizovan sa uspehom na veliko zadovoljstvo strica Milomira Glavčića koji je teško zaradio ovaj novac ali ga rado ulaže u Srbiju jer voli ovaj kraj i ovaj narod, naročito mlade i zato ulaže najviše u mladost”.

Ne treba propustiti i pomenuti bazen Draguljica koji se puni termomineralnom vodom i koji je već godinama zaštitni znak Jošaničke banje.

Ima još planova koje će tim opštine Raška realizovani u najskorije vreme u cilju povratka Jošaničke banje na mapu banjskog turizma, kako domaćeg tako i stranog.

Pozivamo vas da dođete u Jošaničku banju i uverite se u blagodeti Zelene kapije Kopaonika.
Dobrodošli!

error: