Vesti

Policija i Vatrogasno-spasilačko odeljenje u novoj zgradi

Kopaonik 03.01.2022. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je otvaranju novoizgrađene Policijske ispostave Kopaonik, čijim radom će se dodatno unaprediti opšta bezbednost svih meštana i turista, kao i njihova imovina na ovom području.

Ministar Vulin je izrazio očekivanje da će upravo dodatnim angažovanjem pripadnika policije i izgradnjom i ulaganjem u objekte i infrastrukturu Ministarstva unutrašnjih poslova, ski-centar Kopaonik biti  najbezbednije turističko mesto u Evropi.

„Kao što smo 2021. godine Koridor 10 učinili najbezbednijom saobraćajnicom u Evropi, tako i sada očekujem da će pojačano angažovanje naših pripadnika i pojačano ulaganje u infrastrukturu Ministarstva unutrašnjih poslova, Kopaonik učiniti najbezbednijom planinom i najbezbednijim ski-centrom u Evropi“, istakao je ministar policije Aleksandar Vulin.

U okviru nove policijske ispostave smeštene su i prostorije Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Kopaonik.

„Siguran sam da će nove prostorije Policijske ispostave, nabavljene adekvatne uniforme namenjene za rad u zimskim uslovima i obezbeđena savremena oprema i vozila za policiju i za vatrogasce dodatno unaprediti njihov rad i efikasnost, baš kao što sam siguran da će se pojačanim angažovanjem naših pripadnika svi meštani i turisti Kopaonika osećati bezbednije i sigurnije“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin je ponovio da je, u skladu sa dogovorom Ministarstva unutrašnjih poslova i Skijališta Srbije, na raspolaganju i helikopter za eventualnu evakuaciju i spasavanje povređenih skijaša, baš kao što je to praksa i u svim svetskim ski-centrima.

„Zahvaljujući ekonomskim merama koje je sproveo predsednik Republike Srbije  Aleksandar Vučić, Ministarstvo unutrašnjih poslova ima prostora da poboljšava uslove rada i standard policije, ali i njihov radni prostor i radno okruženje“, rekao je ministar Vulin nakon obilaska novoizgrađene Policijske ispostave Kopaonik.

Novoizgrađeni objekat Policijske ispostave Kopaonik ima više od 1.000 metara kvadratnih koji čine kancelarije, smeštajne jedinice, garaže i druge tehničke prostorije koje su funkcionalne za rad policije i vatrogasaca.
izvor i foto:mup.gov.rs

error: