Vesti

Služba GSS Srbije dežura svakodnevno i spremna da pritekne u pomoć

Članovi Gorske službe spasavanja (GSS) Srbije su svakodnevno na dežurstvu tokom letnje i zimske sezone na Kopaoniku i ostalim planinskim centrima, a van sezone su uvek spremni da priskoče u pomoć ako je to neophodno.

Na dežurstvu na Kopaoniku, u Dolini sprtova, zatekli smo pripadnicu GSS Srbije Anicu Petrović,  koja nam je rekla uz osmeh da je na Kopaoniku  sve u redu i da nije bilo ozbiljnijih intervencija a nada se da će tako ostati do kraja ovogodišnje letnje sezone kao i ubuduće.

Gorska služba spasavanja (GSS) Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Spasiti ljudski život, pomoći čoveku u nevolji, osnovni je zadatak GSS-a.
U slučaju da vam zatreba pomoć  na planini u bilo kojoj situaciji vezanoj za kretanje, boravak i opasnosti u planini, obratite se spasiocima Gorske službe spasavanja Srbije: 062 464646
Kopaonik: 063 466 466
Stara planina: 063 466 461
Zlatibor: 063 466 467
Divčibare: 063 466 427
Da ne bi dolazilo do kakvih nepredviđenih situacija informišite se pre polaska u planinu, poštujući pravila kretanja na planini obeleženim i uređenim stazama koristeći usluge licenciranih vodiča.

Tagovi
error: