Dešavanja Kopaonik Vesti

U julu mesecu na Kopaoniku Trail race, Tri strane Kopaonika, Dani borovnice…

U julu mesecu na Kopaoniku se održavaju tri manifestacije:  Trail race Kopaonik, Tri strane Kopaonika i Dani borovnice, a Skijališta Srbije će organizovati dva TOP letnja vikenda 5/7. jul i 19/21. jul.
„Trail race Kopaonik“  – 27. jul
„Trail race Kopaonik“ je namenjena svim ljubiteljima trčanja gde će učesnici, u zavisnosti od spremnosti, moći da izaberu jednu od dve trke. Za one spremnije, tu je „15K Kopaonika”, odnosno trail trka na 15 kilometara. Za one koji bi da se, po prvi put, oprobaju u trčanju kroz planinsko-šumske predele, tu je „7K Kopaonika”, odnosno trka na 7 kilometara.

 „Tri strane Kopaonika“ – 28. jul
MTB trka „3 strane Kopaonika“, u organizaciji sportskog udruženja “Na sve strane”, predstavlja jedinstvenu biciklističku trku i jedan od najuzbudljivijih maratona na našim prostorima. Obuhvatajući područje Nacionalnog parka Kopaonik, staza maratona prolazi kroz guste četinarske šume i šumske livade, a čini je kombinacija šumskih puteva, single track delova, predivnih i brzih spuštanja, kao i strmih i uzbudljivih uspona. Voziće se nekoliko kategorija: Mali maraton i Trka parova 22 km, Srednji maraton – 46 km, Veliki maraton – 64 km. Start trke je 28.07. u 10:00 časova u Konacima.

„Dani borovnice“26/28. jul
Dani borovnice je manifestacija koja ima za cilj da okupi sve ljubitelje prirodnih lepota, čistog vazduha i šumskih proizvoda. Svi učesnici su u mogućnosti da se takmiče u berbi i spremanju proizvoda od borovnica koje ocenjuje stručni žiri. Organizatori obezbeđuju prigodne nagrade za pobednike. Tokom finalnog takmičenja na centralnom trgu, goste zabavljaju kulturno-umetnička društva.

Tokom jula meseca 2019. godine su i dva promo TOP vikenda Skijališta Srbije (od ukupno četiri):

– Bike – mountain cart vikend (5. – 7. jul)
Popust od 15 posto na cenu dnevne karte. Tokom trajanja ovog vikenda za decu važi popust na sve sadržaje.
– Adrenalin vikend (19. – 21. jul)
Popust od 15 posto na cenu pojedinačne karte za zip line, bob na šinama i tjubing.

 
Letnje ponude Kraljevi Čardaci SPA i MK Resort pogledajte klikom na fotografiju

Vidimo se na Kopaoniku

error: