Vesti

Unapređenje turističkih potencijala srpskih srednjovekovnih spomenika na teritoriji grada Novog Pazara

Turistička organizacija Novi Pazar je uspešno realizovala projekat „Unapređenje turističkih potencijala srpskih srednjovekovnih spomenika na teritoriji grada Novog Pazara“ finansiran od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Vrednost projekta iznosila je 10.000.000 dinara i sastojao se iz tri faze.

Prva faza projekta podrazumevala je tekuće održavanje pomoćne zgrade kod manastira Đurđevi Stupovi. Odrađeni su fini radovi u okviru ovog objekta koji je u potpunosti adaptiran za održavanje različitih dogadjaja manifestacija za potrebe manastira, ali i za upotpunjavanje turističke ponude uopšte.

Druga faza projekta odnosila se na postavljanje ulične rasvete na pristupnom putu do manastira Đurđevi Stupovi. Veliki problem za dolazak turista je rešen i unapređeni su uslovi za posetu ovom biseru srednjovekovne kulture.

Treća, a ujedno i poslednja faza projekta je završena proteklog meseca. Plato ispred manastira Sopoćani bio je u veoma lošem stanju. Sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija obnovljen je plato, natkriven i postavljene su klupe. Sada ispred manastira postoji mesto za odmor svima onima koji dodju da posete manastir sa najlepsim ikonopisem u ovom regionu.

U narednom periodu Turistička organizacija Novog Pazara planira realizaciju niza projekata kojima će se upotpuniti i unaprediti turistički potencijal grada. Dobrodošli u Novi Pazar!

Izvor i foto:tonp.rs

error: