Dešavanja Kopaonik Vesti

Velika prolećna akcija čišćenja Kopaonika najavljena za 21. maj 2021.

Kopaonik 15.05.2021. JP “Nacionalni park Kopaonik“ organizuje veliku prolećnu akciju čišćenja prostora nacionalnog parka u petak 21.05. 2021. godine sa početkom u 10:00 časova koja se održava povodom Dana biološke raznovrsnosti i Evropskog dana parkova sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na značaj zelenih površina.

Na osnovu izveštaja čuvarske službe čišćenje je planirano duž skijaških staza i duž regionalnih puteva, ka Brusu, Jošaničkoj Banji i Rudnici, parking prostora, širi pojas oko svih ugostiteljskih objekata i skijališta na lokaciji od Jarma do Suvog rudišta a detalji plana biće izloženi neposredno pred početak akcije.

Očekuje se da se akciji pridruže i svi korisnici površina Nacionalnog parka Kopaonik koji će očistiti  pripadajuće površine na parcelama stambenih, vikend ili poslovnih objekata.

JP “Nacionalni park Kopaonik“ će, kao i uvek, obezbediti potrebnu količinu rukavica i vreća za čvrsti otpad i svi zaposleni će učestvovati u akciji.

Sprovođenje akcije će biti medijski propraćeno i kontrolisano od strane Inspekcije za zaštitu životne sredine Republike Srbije.

JP “Nacionalni park Kopaonik“ Vas poziva da se uključite u zajedničku akciju čišćenja za lepši Kopaonik – prijava za učešće je najkasnije do 18. maja na telefon  0648240933
izvor i foto:NP Kopaonik

error: