Vesti

Veliki uspeh našeg Dušana Bazića na svetskoj Skyrunning ligi

Dušan Bazić trening Kopaonik

 Kopaonik, 09. avgust 2017. – Na takmičenju Svetske skyrunning lige (nebesko trčanje) u Norveškoj, naš takmičar Dušan Bazić osvojio je prošle nedelje 15. mesto u muškoj konkurenciji, u kojoj je učestvovalo 104 trkača, sa vremenom od 46 minuta i 58 sekundi.

Sa preko hiljadu prijavljenih takmičara na četiri trke, 30 nacija i naš Dušan Bazić nastupao je na “najstrmijoj” trci u formatu “Vertikalni kilometar”, čiji su pojedini delovi pod snegom, a na momente se išlo i uz metalne sajle. Staza dugačka 2, 7 kilometara kretala je sa morske obale, a ispred najboljih trkača sveta nalazilo se 1.040 metara uspona po klizavom kamenju iznad prelepih fjordova.

Dušan Bazić trening Kopaonik

S obzirom na to da je ovo prva trka Svetskog kupa za Bazića, rezultat je sjajan, kao i sam odlazak na takmičenje, a njegov uspeh nije ostao nezapažen ni u svetskoj skajraning zajednici. Bazić je pravi promoter našeg najvećeg ski centra na Kopaoniku, gde živi i trenira.

Dušan Bazić trening Kopaonik

Ovo je samo početak za Srpsku Skajraning asocijaciju, iako im u narednom periodu predstoji ozbiljan rad. Naša zemlja ima odlične uslove za ovaj planinarski spot, koji se bori da postane Olimpijski nastup Dušana Bazića na smotri najboljih planinskih trkača pomogli su MK Mountain Resort Kopaonik, Compres sport Srbija i Infoteam Garmin Srbija.

Dušan Bazić trening Kopaonik

Skyrunning Srbija tim vodi grupa entuzijasta čiji je cilj da svojim delovanjem doprinese razvoju, afirmaciji i promociji Skyrunning-a, ultra maratona na visokim nadmorskim visinama i ostalim sportovima izdržljivosti, kao i razvoju, afirmaciji i promociji sportskog i planinskog turizma u Republici Srbiji.

error: