Vesti

Biciklisti iz Trebinja na putu po Srbiji do manastira Studenica i Kopaonika

Studenica,28,07.2020. Dvanaest članova biciklističkog kluba “Leotar“ iz Trebinja svojim biciklima putuju po Srbiju. Na put su krenuli 25. jula i do danas su obišli različite destinacije. Večeras su u Studenici a sutra 29. jula su na Kopaoniku kada zatvaraju rutu dužine oko 520 kilometara.

„Naše putovanje do Kopaonika je zamena za prvobitno zamišljen put na Krf ali zbog opšte situacije došlo je do promene plana.  Cilj je da dođemo do Manastira Studenica, što smo i ostvarili,  gde nam je večeras organizovano noćenje uz blagoslov. Prethodnih dana smo obišli manastir Dobrun, crkvu u Višegradu i manastir Žiču… U našoj grupi je i 6 mladih biciklista uzrasta od 13 do 16 godina koji su uspeli da izvezu ovu rutu i to je naša budućnost. Sutra smo na Kopaoniku a potom povratak za Trebinje.“ rekao nam je Blagoje Rosandić, predsednik BK “Leotar”

Na putu od Trebinja do Kopaonika, u trajanju od šest dana – četiri dana vožnje, jedan dan obilazak i šesti dan povratak kombijem za Trebinje, biciklisti “Leotara” obišli su Bileće, Gacko, Foču, Goražde, Manastir Dobrun, Višegrad, Užice, Požegu, Čačak, Kraljevo, Manastir Žiču, Ušće i Manastir Studenicu.

Tagovi
error: