Vesti

Da li ste probali “Blago Kopaonika”?

Leti na Kopaoniku uvek možete prošetati i ubrati planinske proizvode kao što su borovnice, šumske jagode, maline, drenjine kojih tokom ostalih godišnjih doba nema u svežem stanju. Ipak ovo voće možete naći tokom cele godine u komapaniji “Blago Kopaonika” iz Raške koja se pobrinula da ga preradi po tradicionalnoj recepturi.


Prirodno i domaće je najbolje što je i osnovni motiv komapanije “Blago Kopaonika” koja svoje proizvode priprema na tradicionalan način i po originalnim recepturama kopaoničkog i podkopaoničkog kraja.

U proizvodnji koriste voće kojim je Kopaonik izuzetno bogat (borovnice, šumske jagode, maline, drenjine) kao i voće uzgajano u podnožju (šljive, dunje, breskve…). Svi proizvodi su pažljivo spremljeni kako bi se sačuvali najdragoceniji sastojci voća.


Borovnice, šumske jagode, maline i drenjine koje su ubrane na padinama planine Kopaonik pretočene su u sokove, džemove i domaće slatko jedinstvenog ukusa i kvaliteta na domaćem i stranom tržištu.

Drenjine su jedan od najzdravijih plodova prirode a lekovita svojstva ove biljke, koja su od davnina poznata, preneta su putem domaćeg soka i pekmeza do potrošača. Zbog visokog sadržaja antioksidanasa, flavonoida, antocijana, tanina i vitamina C, plodovi drena se smatraju najkvalitetnijim i najdragocenijim darom prirode. Preporučuje se osobama slabijeg zdravstvenog stanja, sportistima i deci, kao dodatak ishrani, jer poboljšava opšte zdravstveno stanje organizma i vraća vitalnost.


Osim sokova, džemova i slatka od borovnice, šumske jagode i drenjine u ponudi su i proizvodi od ostalog voća koje uspeva u podnožju Kopaonika pripremljeni po tradicionalnoj recepturi i kao takvi preopoznatljivi po posebnom kvalitetu.

Od nedavno u ponudi je i slana zimnica od domaćih proizvoda koji se gaje u podnožju Kopaonika, kao i okolini – domaći krastavac, šargarepa i crni luk marinirani u vinskom sirćetu sa začinima.

Na kraju ostaje da prilikom boravka na planini, tokom svih godišnjih doba, probate Blago Kopaonika koje je pretočeno od svežih i slatkih planinskih plodova u sok, džem ili slatko.

error: