Vesti

Pobednici GSS skijaških takmičenja 2020 na Kopaoniku Vladislav Mandić i Vladan Komatović

Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije Vladislav Mandić i Vladan Komatović pobednici su skijaških takmičenja Gorskih službi spasavanja iz Srbije i regiona koja su održano na Kopaoniku 22. februara 2020. godine u organizaciji GSS Srbije i JP  Skijališta Srbije.

Na takmičenju je učestvovalo oko 100 spasilaca iz Srbije, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Najbolji u slalom trci bio je Vladislav Mandić, dok je najbolji u turno trci  bio Vladan Komatović, obojica spasioci Gorske službe spasavanja Srbije sa stažom duže od jedne decenije.

I ove godine na trci GSSa iz Srbije,CG, Hrvatske, Slovenije, Rumunije…izdominirao naš Vladislav Mandic , a mi snimali sa najboljih pozicija😂😂 Rtanj Kopaonik Avanturija Kopaonik – infoKOP

Gepostet von Rtanj Kopaonik am Sonntag, 23. Februar 2020

Bezbednost na skijalištima, poštovanje pravila ponašanja na stazama i važnost obučenih ljudi koji u svakom trenutku mogu da pomognu povređenim skijašima samo su neke od vrednosti koje promovišu spasioci Gorske službe spasavanja. U to ime, sada već tradicionalno, ovo skijaško takmičenje se i organizuje.

Po prvi put spasioci Gorske službe spasavanja takmičili su se i u ski-turing trci. Turno skijanje je skijaška disciplina kojom je moguće efikasno penjanje sa skijama na nogama. Spasiocima GSSa ova vrsta skijanja je veoma važna jer može znatno da smanji vreme dolaska do povređenog skijaša ili planinara.

GSS Srbije obezbeđuje skijaške centre od dana njihovog otvaranja: na Kopaoniku od 1980., na Staroj planini od 2006. i na Zlatiboru od 2007. godine. Trenutno Gorska služba spasavanja broji oko 300 aktivnih članova.

Gorska služba spasavanja Srbije zahvaljuje se sponzorima: Mozzart, Viceroy, Balan Imuno, Mars, Zlatiborac.

error: