Dešavanja Kopaonik Vesti

Državno prvenstvo Srbije u alpskom skijanju 2021 na Kopaoniku od 13. do 18. aprila

U organizaciji Skijaškog Saveza Srbije, skijaškog kluba „Niš“ i „Čigota”, uz podršku JP Skijališta Srbije i angažovanje klubova, sportskih stručnjaka skijaškog sporta  i ljubitelja skijanja, na Kopaoniku će se u periodu od 13. do 18. aprila 2021 godine održati prvenstvo Srbije za decu U-16, U-14 i otvoreno FIS prvenstvo Srbije za starije kategorije U -18, U- 21  i preko 21 godine.

Na takmičenjima će nastupati naši najbolji kategorisani takmičari kandidati za učešće na Zimskim Olimpijskim Igrama 2022. godine – Nevena Ignjatović i Stanišić Strahinja. Na žalost Marko Vukićević i Zoja Grbović neće nastupati zbog povreda. Očekuje se učešće i reprezentativnih takmičara iz  juniorske i kadetske selekcije, Đorđević Mihajlo, Rastko Blagojević, Aleksa Tomović, Mateja Minić, Uglješa Pantelić, Marta Dinić i dr.

Takođe, na prvenstvu Srbije ucestvovaće  i talentovani takmičari uzrasta od 12 do 16 godina, koji konkurišu kroz zajednički Projekat Olimpijskog komiteta Srbije i Skijaškog saveza Srbije pod nazivom „Razvojni program alpskog skijanja i identifikacija najtalentovanije dece“, odnosno “Talenti – Milano 2026”. Bronzana sa  Pinokia Emilija Djurović, Sara Nendvich, Aleksa Lalić, Lazar Perišić, Aleksa Balović i dr.

Skijaški savez Srbije očekuje da na otvorenom FIS prvenstvu Srbije uzme učešće i veliki broj takmičara iz regiona i određenog broja država širom Evrope: Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Češke, Austrije, Turske, Kipra i dr.

Prvenstvo Srbije održaće se na stazi „Crna Duboka”, koja je ove godine uz pomoć stručnjaka alpskog skijanja u Srbiji i JP Skijališta Srbije vrhunski pripremljena po najvišim standardima FIS-a, tako da će uslovi za takmičenje biti izuzetno dobri.

Program takmičenja na Kopaoniku je sledeći :
13. aprila – Prvenstvo Srbije Veleslalom (U16, U14)
14. aprila – Prvenstvo Srbije Slalom (U16, U14)
15. aprila – FIS Prvenstvo Srbije Slalom (U18, U21, Seniori)
16. aprila – FIS Prvenstvo Srbije Veleslalom (U18, U21, Seniori)
17. aprila – FIS Juniorsko Prvenstvo Srbije Veleslalom (U18, U21, Seniori)
18. aprila – FIS Juniorsko Prvenstvo Srbije Slalom (U18, U21, Seniori).

Prvenstvo Srbije održaće se uz sprovođenje svih propisanih mera u uslovima pandemije virusa KOVID-19.

Skijaški savez Srbije, sa zadovoljstvom ističe da je i pored niza ograničavajućih faktora i otežanih uslova uspelo da uz podršku kako klubova, stručnjaka, tako i iskrenih prijatelja srpskog skijanja u ovoj godini organizuje prvenstvo Srbije, na dobrobit skijanja i zimskog sporta u Srbiji. Skijaški savez Srbije se još jednom svima zahvaljuje a posebno JP Skijalištima Srbije.

Skijaški savez Srbije poziva sve ljubitelje skijanja i sporta da se zajedničkim snagama kroz ovakva i druga takmičenja i aktivnosti trasira perspektiva skijanja u Srbiji.
izvor:skisavez.com foto:arhiva

error: