Dešavanja Kopaonik Vesti

Grčki bend MANITAROCK gostuje na Kopaoniku za Dane borovnica

Grčki bend MANITAROCK gostovaće na Kopaoniku tokom manifestacije Dani borovnice koja se održava od 26. do 28. jula 2019. godine.  Ovaj bend će održati koncert u hotelu Rtanj u subotu 27. jula u 19:30 časova a posle njih, u 21:00, nastupiće bend Kreativna zona iz Jagodine.


Gostovanje Manitarock je samo uvod za Dane Vrganja koji će se održati na Kopaoniku u periodu od 06. do 08. septembra 2019. godine.

Bend Manitarock (μανιτάρι + ροκ tj. gljiva + rock) naglašava poseban odnos članova benda sa gljivama i rock stilom benda, koji je poznat uglavnom po živim nastupima na festivalu gljiva. Manitarock je rođen i živi u Greveni, “gradu gljiva”. Prelazak članova benda iz rock, rebetika, “art”, folk-tradicionalnih bendova i vizantijskih horova ukazuje na širinu muzičkog stila koji kombinuje tradicionalno sa modernim, mešovitim sa nesputanim i grčkim sa svetom. Ovaj stil je prikazan u Giorgosovim (Γιώργος Κωνσταντινίδης) kompozicijama i u kombinaciji sa specijalnim nastupom Despine (Δέσποινα Κλεισιάρη), daje bendu posebno mesto u adaptaciji tradicionalnih pesama iz Epirusa, Makedonije, Trakije, Smirne, Pontosa i Grčke Salentine.
Ova jedinstvena mešavina navedenih muzičkih osobina formira originalni orkestralni pogled na  narodne i savremene grčke pesme i dovodi do mešanja tradicionalnih epirskih pesama sa klasičnim rok kompozicijama zasnovanim na drevnoj pentonskoj skali. Karakteristične rasprave Despine i Giorgosa i “tveaked”, sa posebnim tuning i bouzouki motivima, u potpunosti su podržane ključevima Stergiosa (Στέργιος Κώττας) i ritmički su naglašene od Demostena (Δημοσθένης Κωνσταντινίδης), vraćajući u prvi plan originalne melodije i ritmove.

Tagovi
error: