Dešavanja Kopaonik Vesti

Guitar Art Winter Fest 2020 na Kopaoniku 04. januara otvara grupa Ođila

Guitar Art Winter Fest 2020 na Kopaoniku biće obeležen nastupima poznatih muzičara u januaru, februaru i martu u hotelu Grand.
Svečano otvaranje Guitar Art Winter Festa je u subotu 04. januara koncertom grupe Ođila u hotelu Grand sa početkom u 20:00 časova, uz besplatan ulaz.

Festival počinje 04. januara koncertom grupe Ođila, koja širom sveta izvodi prepoznatljivu romsku muziku, oslanjajući se na tradiciju teatra Romen iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova Cigani lete u nebo, Moja slatka umiljata zver i drugih. Mediji u bivšoj Jugoslaviji, često su Ođilu predstavljali kao autentični ciganski bend iz Moskve, što dovoljno svedoči o perfekciji članova grupe u izvođenju romske muzike.

Naredni nastup na Guitar Art Winter Fest na Kopaoniku je 5. februara kada će nastupiti Nemanja Nikolić kvartet & Bojan Ivanovski koji će održati koncert najpoznatije Dizni muzike. To je diapazon žanrovski bogate muzike i to je najlepši i najkreativniji način da se deca i odrasli upoznaju sa klasičnom i simfonijskom muzikom, ali isto tako i sa fantastičnim džezom, svingom i bluzom.
Kvartet je osnovao mladi talentovani pijanista Nemanja Nikolić, a pored njega sastav čine Ivan Simeunović maestro za violinom, Uroš Danilović za udaraljkama i Sanja Ugrčić moćni vokal.
Bojan Ivanovski je fingesttyle gitarista, kompozitor, prepoznatljiv po svom stilu sviranja prstima, perkusivnim elementima na gitari kao i energičnim nastupima.

Finale ovogodišnjeg Guitar Art Winter Fest na Kopaoniku biće 01. marta kada nastupa kvartet akustičnih gitara “40 Fingers”. Kvartet je nastao 2017. godine i čine ga četvorica italijanskih muzičara sa potpuno različitim prethodnim muzičkim pričama, koji su na italijanskoj muzičkoj sceni pojedinačno već dobro poznati po svojim brojnim projektima, kroz tzv. fingerpicking tehniku.
Ova četvorica gitarista na akustičnim gitarama istražuju nove zvučne svemire, izvodeći širok repertoar, od originalnih dela do obrada kompozicija vešto aranžiranih za četiri gitare. Na taj način, kroz reinterpretaciju velikih klasika moderne muzike (od Pijacole do “Bitlsa”, od “Dire Straits”-a do Erika Kleptona).
Njihov planetarni uspeh počinje onog trenutka kada su snimili izvanrednu verziju Bohemijske rapsodije grupe Kvin, koja je velikom brzinom premašila 5 miliona pregleda na njihovom youtub kanalu. Kvartet je odmah objavio svoj prvi album.

Cilj Guitar Art Winter Festa, u organizaciji Guitar Art Festivala u saradnji sa Opštinom Raška, Centrom za kulturu Gradac i Grand Hotelom, je da se kroz kreativnu industriju Kopaonik i Opština Raška dalje razvijaju kao obavezna festivalska lokacija u zemlji i regionu, sa ekskluzivnim kulturnim i umetničkim sadržajem.
Ulaz na sve koncerte je besplatan.
izvor:gaf.rs

error: