Dešavanja Kopaonik Vesti

Humanitarna ski trka ZAGRLI SNAŽNO! na Kopaoniku 28. februara 2020. godine

Javno preduzeće Skijališta Srbije i humanitarna organizacija NURDOR organizuju humanitarnu ski trku 28. februara sa početkom u 12 časova na Kopaoniku, na stazi Karaman greben. Ove godine, tradicionalna ski trka Skijališta Srbije će imati humanitarni karakter pod sloganom “Zagrli snažno!”, a sredstva koja se prikupe namenjena su izgradnji i opremanju nove Roditeljske kuće u Beogradu.

Svi zainteresovani skijaši i borderi i ljubitelji planine mogu da se prijave za učešće na trci putem sajta Skijališta Srbije ili na prodajnim mestima TSO Raška i Upravna zgrada (nekadašnja “Žica”) na Kopaoniku. Kotizacija za učešće na trci je od 1000 dinara pa naviše.

Kotizacija za trku je od 1000 dinara a pored prijave za ski trku, možete učestvovati i donirati za Roditeljsku kuću uplatom na žiro račun ili kupovinom majice, kačketa…

Zainteresovani koji ne skijaju žele da doniraju novac to mogu da učine uplatom na žiro račun NURDOR-a (170-30010715000-82) uz napomenu Humanitarna ski trka “Zagrli snažno!” ili kupovinom majice (1000 din) ili kačketa daju svoj doprinos akciji.

Nacionalno udurženje roditelja dece obolele od raka su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek otpočinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana. Tokom šesnaest godina rada udruženje je pokrenulo brojne projekte, od kojih su mnogi po prvi put sprovođeni u Srbiji i koji su značajno doprineli poboljšanju kvaliteta uslova lečenja i života dece obolele od raka u našoj zemlji: šest rehabilitacionih kampova za izlečenu decu godišnje; pet Roditeljskih kuća u Beogradu, Novom Sadu i Nišu; izgradnja novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu; nedeljne radionice psiho-socijalne podrške za decu i roditelje; edukacija volontera, roditelja, medicinskog osoblja…

NURDOR je prethodne godine započeo veliki i važan projekat koji uključuje izgradnju i opremanje nove Roditeljske kuće u Beogradu, a kojom će se omogućiti besplatan smeštaj i briga o deci i njhovim porodicama koje dolaze iz cele Srbije u glavni grad na lečenje.

„Najveći broj dece u Srbiji dolazi u Beograd na lečenje. Kapaciteti koje NURDOR trenutno ima u svoje tri roditeljske kuće su 13 porodica i to nije dovoljnoda zbrinemo sve porodice koje imaju potrebu za smeštajem u Beogradu za vreme lečenja deteta. Često se radi o porodicama koje nisu u materijalnoj mogućnosti da obezbede detetu i sebi dugotrajan boravak u Beogradu, s obzirom da lečenje malignih bolesti ne traje kraće od godinu dana. Neophodno je da postoji ceo jedan sistem koji će ih zbrinuti i voditi računa o njima svaki dan sve dok traje lečenje. To je Roditeljska kuća. I za to se borimo svi zajedno! Trenutno smo na pola puta do nove kuće i uvereni smo da ćemo stići na cilj zajedničkim snagama. ” poručuje Zorica Manojlović, mama lečenog deteta i član NURDOR-a.

Humanitarna ski trka “ZAGRLI SNAŽNO!” 28. februara 2020. godine na Kopaoniku, ski staza Karaman greben, 12:00 časova

error: