Vesti

Jošanička banja i Kopaonik počinju pripreme za letnju turističku sezonu 2021

Raška 26.03.2021. Iako je na Kopaoniku visina snežnog pokrivača oko 140 centimetara Turistička organizacija Raška  uveliko radi na pripremi Jošaničke banje i Kopaonika za letnju turističku sezonu 2021. godine.

Svi obnovljeni kapaciteti Jošaničke banje biće u funkciji već od početka maja meseca i otvoreni za posetioce dok se na Kopaoniku očekuje da tokom letnje sezone budu otvoreni svi ugostiteljski objekti.

Na obnovi kapaciteta Jošaničke banje rađeno je više godina unazad pa je tako 2019 otvoren obnovljeni Banjski kompleks a prošle godine i obnovljeni Memorijalni kompleks Milunka Savić. Jošanička banja trenutno u ponudi ima 170 kategorisanih ležajeva a u najavi je otvaranje novih apartmana sa oko 130 ležajeva. U planu je nekoliko investicija a najvažnija je osposobljavanje starog hotela koji je u vlasništvu PIO fonda dok je aktuelizovan plan za izgradnju gondole Jošanička banja – Kopaonik.

Na Kopaoniku je u planu izgradnja šesnaest pešačkih staza sa rasvetom u cilju povezivanja Vikend naselja sa centrom Kopaonika, izgradnja pristupnog puta od Vikend naselja do Semeteškog jezera u dužini od 8 kilometara, a u planu je i izgradnja novih apartmanskih objekata u naselju Glog i Vikend naselju.
Video prilog Kopernikus RTV Raška pogledajte OVDE

error: