Vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije tokom jula i avgusta na Kopaoniku

Bogdan Bogdanović

Ekipa A košarkaške reprezentacije Srbije će tokom jula i avgusta meseca boraviti na Kopaoniku gde će se pripremati za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini.

Tokom dvonedeljnog boravka na Kopaoniku, u periodu od 21. jula do 04. avgusta, ekipa košarkaške reprezentacije Srbije imaće priliku da koristi sve sportske sadržaje MK Mountain Resort, u koje spadaju košarkaški tereni u zatvorenoj sali, fitnes centar, kao i sadržaje spa & wellness centra.

Reprezentacija Srbije

A reprezentacija će se okupiti 18. jula u Beogradu, da bi 21. jula otišla put Kopaonika, na bazične pripreme, gde ostaju do 4. avgusta.  Pravo sa planine nacionalni tim ide u Čačak, gde će odigrati trening meč protiv domaćeg Borca. Sledeća provera je 7. avgusta u Zrenjaninu protiv Finske. Tri dana kasnije u beogradsku „Štark Arenu“ stiže Litvanija, sa kojom će naši momci već 12. avgusta odigrati uzvratni meč u Kaunasu. Novi izazov biće „Akropolis kup“ u Atini, gde će Srbija od 16. do 18. avgusta igrati protiv Grčke, Italije i Turske.

“Orlovi” 20. avgusta putuju u Kinu, gde će imati poslednje tri provere pred Svetsko prvenstvo, pošto će u gradu Šenjangu 23. avgusta igrati protiv Italije, dva dana kasnije sa Novim Zelandom i, na kraju, 27. avgusta protiv Francuske.
Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića iz Šenjanga putuju u Fošan, gde 31. avgusta (u 9:30 po srednjeevropskom vremenu) utakmicom D grupe protiv Angole otvaraju Svetsko prvenstvo u Kini.

Kroz kontinuirano izdvajanje znatnih novčanih sredstava i učešće u brojnim humanitarnim akcijama i donacijama, MK Group i njene članice, među kojima je i MK Mountain Resort još jednom, svojim primerom, pokazuju da je neophodno brinuti i pružati podršku sportski orijentisanim aktivnostima i pouzdan je partner društvu u rešavanju brojnih socijalnih problema.
izvor: kss.rs foto: MK (arhiva)

error: