Vesti

Ministar Zoran Đorđević i Dejan Stanković obišli kamp DEKI 5 u hotelu JUNIOR u Brzeću

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je fudbalski kamp DEKI 5 u hotelu Junior u Brzeću u društvu Dejana Stankovića i Biljane Barošević, v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom.

U kampu DEKI 5 koji je 2018. godine osnovao Dejan Stanković, proslavljeni srpski fudbaler i reprezentativac Srbije,  ove godine prvi put učestvuju i deca sa različitim vrstama invaliditeta i deca bez roditeljskog staranja.

 Ministar Đorđević zahvalio je Dejanu Stankoviću na svemu što čini za decu i njihovo lepše detinjstvo, kao i na prihvatanju pomenute inicijative.

 “Sva deca zaslužuju bezbrižno detinjstvo i uslove za srećno i zdravo odrastanje, a uloga nas odraslih je da im to i omogućimo i brinemo o njima. Zajedničkim angažovanjem ćemo sigurno mnogo više uspeti da im pružimo. Veoma mi je drago što ove godine i deca sa nekim oblikom invaliditeta i deca bez roditeljskog staranja imaju priliku da učestvuju na ovom sportskom kampu, jer i ona moraju da imaju iste mogućnosti kao i ostala deca, za šta se resorno ministarstvo aktivno zalaže”, rekao je Đorđević.

 Ministar je naglasio da će ovaj kamp, koji se nastavlja na Zlatiboru, doprineti unapređenju ne samo fizičkog, već i mentalnog zdravlja dece , što je od izuzetno značaja za njih.

 Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zajedno sa Sportskim klubom Vašarište iz Kragujevca koji brine o deci koja boluju od dijabetesa ili se nalaze u riziku od ove bolesti i Klubom malog fudbala Mungosi Zemun u okviru kojeg postoji sekcija za rad sa decom sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, pokrenulo je inicijativu da na kampu ove godine učestvuju i deca sa različitim vrstama invaliditeta.

 Ove godine oko 1000 dečaka i devojčica iz 32 zemlje, sa 5 kontinenata učestvuje u programu Kampa DEKI 5 koji se realizuje na Kopaoniku, od 21. jula do 10. avgusta, i na  Zlatiboru, od 21. jula do 24. avgusta.

 Cilj kampa, je sveobuhvatan razvoj ličnosti mladih sportista, dečaka i devojčica uzrasta od 8 do 15 godina koji će imati i priliku da se upoznaju sa brojnim gostima koji posećuju kamp, kao i sa svojim vršnjacima koji dolaze iz svih krajeva Srbije.

 Pored svakodnevnih fudbalskih treninga, učesnici Kampa svakog dana imaju organizovano i 45 minuta interaktivne edukacije u kojima dobijaju korisne informacije iz oblasti: psihologije, neophodne bezbednosti u korišćenju interneta, zdrave ishrane, važnosti obrazovanja, bez obzira na sportsku karijeru, a obezbeđeni su i poludnevni izleti, pozorišne predstave u hotelu, zabavne radionice i slično.
izvor:minrzs.gov.rs

error: