Vesti

Na Kopaoniku održana radionica edukacije ljudskih resursa u turizmu

Kopaonik 13.09.2021. Na Kopaoniku je 09. septembra održana jedna od radionica iz serije obuka i edukacija turističkih radnika u cilju oporavka turističke privrede na teritioriji Republike Srbije, od krize  izazvane pandemijom virusa SARS KoV-2, i stvaranje uslova za transfer znanja i veština koji direktno utiču na podizanje konkurentnosti turističke destinacije.

Edukacija je održana u Hotelu Putnik na Kopaoniku što je bila i prilika za upoznavanje sadržaja i usluga samog hotela.

Edukativnu radionicu je otvorio Zlatko Milenković, direktor Regije Kopaonik koji je pozdravio sve učesnike među kojima je bilo predstavnika Nacionalnog parka Kopaonik, JP Skijališta Srbije, Vojske Srbije, turističkih radnika i predstavika hotela sa Kopaonika, a posebno je pozdravio kolege i koleginice iz turističkih organizacija: Ćuprija, Kragujevac, Rača, Regija zapadne Srbije, Vrnjačka Banja, Blace, Aleksandrovac, Trstenik, Raška, Brus…

Edukaciju na temu “Kreiranje krovnog brenda turističke destinacije, metodologija, koraci i očekivani rezultati” održao je mr Nemanja Milenković, direktor Fondacije “Novi Sad 2021-Evropska prestonica kulture”.

Učesnici radionice su imali priliku da čuju o brendiranju destinacija, proizvoda i usluga i povećanju vidljivosti rentijera turističkih ponuda, proizvoda i usluga.


Pri kraju radionice usledila su pitanja učesnika i odgovori predavača, odnosno više je to bila diskusija u kojoj je učestvovala većina prisutnih, čime se i ostvaruje cilj edukacije – da se doprinese unapređenju sveukupnog marketing sistema turizma Republike Srbije u skladu sa usvojenim Strategijskim marketing planom turizma Republike Srbije do 2025.Organizacija događaja u režiji Regije Kopaonik je bila na nivou ali treba istaći i domaćinsko ponašanje operativnog direktora Hotela Putnik, g-dina Petra Božanovića, koji je lično dočekao učesnike, bio uz njih svo vreme, povremeno učestvovao u diskusijama i naravno na kraju prezentacije sve učesnike ponaosob ispratio poželevši im srećan put uz poziv da uskoro ponovo posete Hotel Putnik.

Osim što su učesnici mogli da se edukuju na temu brenda i brendiranja turističkih destinacija ovo je bila i prilika da se sretnu, razmene iskustva i ideje, kao i da još bolje upoznaju raznovrsne sadržaje hotela Putnik na Kopaoniku.

error: