Vesti

Obezbeđeno novih 20.000 vaučera za odmor u Srbiji

Zbog velikog interesovanja građana Vlada Srbije je izdvojila dodatnih 100 miliona dinara kako bi se obezbedilo još 20.000 vaučera za odmor u Srbiji.

,,Do sada je podneto 73.000 prijava građana za korišćenje vaučera, a najveće interesovanje vlada za Prolom banju, Zlatibor, Lukovsku, Banji Koviljaču i Sokobanju. Da bi akcija trajala do 15. oktobra, kako je predviđeno Uredbom, neophodno je bilo da se obezbede dodatna sredstva“, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Za 2017. godinu je prvobitnim budžetom opredeljeno 60.000 vaučera ili 300 miliona dinara. Međutim, zbog velikog interesovanja, Vlada Srbije je već krajem maja, prvi put, opredelila dodatnih 100 miliona dinara za 20.000 vaučera.

Zahvaljujući interesovanju građana, ove godine će ukupno biti podeljeno 100.000 vaučera kojima će se u Srbiji ostvariti minimum pola miliona noćenja domaćih turista.

Kao i prethodnih godina, vaučere najviše koriste penzioneri, zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara i nezaposlena lica.

Lista ugostitelja/ugostiteljskih objekata u kojima možete izvršiti rezervaciju radi realizacije vaučera za uslugu smeštaja:

Hotel “Kraljev čardak”

Apartmani “Mujen Lux”

Apartman “Milmari Resort”

Planinarski dom “Rtanj”

Apart hotel “Zoned spa”

“Jat apartmani Kopaonik”

Hotel “Srebrna lisica”

Konačište “Olga Dedijer”

Smeštaj “Nebeska stolica”

Smeštaj “Sarić”

Vila “Jelica”

Šumska kuća “Srbijašume”

Kompletna lista ugostitelja/ugostiteljskih objekata u kojima možete izvršiti rezervaciju radi realizacije vaučera za uslugu smeštaja

error: