Dešavanja Vesti

Održan „7. CISM Čelendž kup u planinskom trčanju – Kopaonik 2017“

Desetar Vojske Srbije Nataša Ćulafić osvojila je prvo mesto u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji na „7. CISM Čelendž kupu u planinskom trčanju“, koji je danas održan na Kopaoniku. Izuzetno jaka konkurencija i idealni uslovi koje pruža srpska planinska lepotica Kopaonik za realizaciju takmičenja ove vrste, doprineli su da se postignu kvalitetni rezultati. Na takmičenju su nastupile vojne ekipe iz sedam zemalja a pored muške i ženske ekipe Vojske Srbije, učestvovale su ekipe iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Rumunije i Poljske.

U ženskoj pojedinačnoj konkurenciji, na stazi u dužini od 6.000 metara, i drugo mesto pripalo je takmičarki iz Srbije – vojnom službeniku Kseniji Bubnjević, dok je bronzano odličje osvojila Elena Moaga iz Rumunije. Treća predstavnica Republike Srbije na takmičenju, desetar Mariana Čegar Lukić, osvojila je peto mesto.

U ekipnom poretku kod žena prvo mesto osvojila je ekipa oružanih snaga Srbije, drugo mesto zauzela je ekipa oružanih snaga Rumunije, bronzano odličje osvojila je ekipa oružanih snaga Poljske.

U pojedinačnoj konkurenciji kod muškaraca, na stazi u dužini od 8.800 metara, prva tri mesta osvojili su predstavnici oružanih snaga Rumunije, vojnici Katalin Atanasoie, Jonut Betej i Marius Buska. Najuspešniji član reprezentacije Srbije bio je razvodnik Đuro Borbelj koji je osvojio četvrto mesto, dok su desetar Miroslav Marković, desetar Mirko Stanković i vodnik Bojan Dragojlović osvojili sedmo, jedanaesto i trinaesto mesto.

U ekipnom poretku muške konkurencije najuspešnija je bila ekipa oružanih snaga Rumunije, vicešampionska ekipa je ekipa Srbije, dok je treće mesto i bronzano odličje osvojila ekipa oružanih snaga Poljske.

U plasmanu nacija gde su sabirani plasmani najuspešnija tri takmičara i dve takmičarke pobedila je Rumunija, drugo mesto osvojila je Srbija, dok je treće mesto zauzela Poljska.

Pehare su najuspešnijim takmičarima uručili proslavljeni srpski atletičari Vera Nikolić, promoter takmičenja i Dragan Zdravković.

Organizator 7. CISM Čelendž kupa u planinskom trčanju su Ministartsvo odbrane i Vojska Srbije, tehničku realizaciju vršila je Delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove CISM uz podršku lokalnih samouprava Raške i Brusa, MK Resorta, NP Kopaonik, JP Skijališta Srbije i Atletskog saveza Srbije.
izvor:mod.gov.rs

error: