Vesti

Otkazan Evropa kup u alpskom skijanju na Kopaoniku

Kopaonik,20.02.2021. Evropa kup u alpskom skijanju na Kopaoniku ove sezone neće biti. To je konačna odluka, nakon što je nekoliko dana tim iz FIS-a, Svetske skijaške federacije bio na Kopaoniku, zajedno sa čelnicima Skijaaškog  saveza Srbije i trke.

Kako je istakao Žordi Pujol, koordinator FIS-a za Evropa kup, domaćin je uradio sve da trka može da bude održana, ali zbog aktuelne, pogoršane, epidemiološke situacije u Evropi veliki broj nacija otkazao je učešće na ovom takmičenju.

Kako je istaknuto na konferenciji za medije u organizaciji Skijaškog saveza Srbije situacija se menjala iz sata u sat i jedinio što je preostalo ljudima iz FIS-a bilo je da trke ne bude.

Ivan Mirković, predsednik Izvršnog odbora se zahvalio svima koji su učetvovali u pripremi ovoga takmičenja i dodao -“Uložen je veliki napor, da je bilo malo više sreće sada bi svi bili na Kopaoniku, ali ćemo svi morati da čekamo još godinu.”

Na pitanje ko će snositi troškove organizacije Žordi Pujol je odgovorio da će se o tome diskutovati ovih dana, ali da se ovakve stvari dešavaju.

Ostaje žal što na Kopaoniku neće biti takmičenja u Evropa kupu ove godine, ali sigurno je da ovo nije kraj sezone za naše skijaše i da ćemo još trka videti i na Kopaoniku i u regionu.

error: