Vesti

Prvenstvo Srbije 2021 Kopaonik – Veleslalom U-14, U-16

Kopaonik 13.04.2021. Danas je održano Prvenstvo Srbije u Alpskom skijanju, u diciplini velesalom, na stazi Crna Duboka na Kopaoniku, za kategorije dece od 12 do 16 godina. Ukupno je učestvovalo 50 takmičara iz Srbije, Slovenije i Crne Gore.

Nakon dve vožnje u odličnim snežnim uslovima u kategoriji do 14 godina devojčice trijumfovala je Emilija Đurović (SK Crvena Zvezda) ispred Lare Radulović (SK Rtanj) i Lori Murovec takmičarke iz Slovenije (Sk Triglav). Ivanović Gala (SK Ares) u ukupnom plasmanu zauzela je 4. mesto što je ujedno i treće mesto u plasmanu za Prvenstvo Srbije.
Emilija Đurović je ujedno ostavrila najbolje vreme staze u obe vožnje današnjeg veleslaloma u ženskoj i muškoj konkurenciji.

U kategoriji dečaci do 14 godina, Tasić Dušan (NS Ski TEAM) odličnim nastupom u obe vožnje zauzeo je 1. mesto ispred drugoplasiranog Matije Ilijevskog (SK BSK) i trećeplasiranog Nestora Ivanovića (SK ARES).

U starijim kategorijama do 16 godina, u ženskoj konkurenciji je bilo zanimljivo do kraja, pobedu je odnela Iva Nikolić (SK BSK)  koja je od drugoplasirane Mine Angelov (SK NIŠ) bila bolja za 0,02 stotike. Petra Lazović (SK MM) zauzela je 3. mesto sa 1,20 stotinki zaostatka.

U muškoj konkurenciji odličnim nastupom u obe vožnje trijumfovao je Lazar Perišić (SK Rtanj) ispred klupskog kolege  Alekse Balovića (SK Rtanj), dok je 3. mesto i bronzanu medalju osvojio Aleksa Lalić (NS SKI TEAM).
Kompletne rezultate današnjih trka pogledajte na sajtu Skijaškog saveza Srbije OVDE

error: