Vesti

Sve izvesnija gondola Brzeće Kopaonik, raspisan poziv za ponude za izgradnju

Da je sve izvesnija izgradnja gondola Brzeće Kopaonik potvrđuje i raspisan poziv JP Skijališta Srbije za ponude za izgradnju gondole kao infrastrukturni objekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju.

Dužina buduće žičare-gondole je 3741 metara sa kapacitetom prevoženja 2400 osoba na sat. Trasa gondole je na trasi postojećih instalacija Bela reka 1 i 2, sa planiranim produženjem do platoa Mali Karaman. Polazna stanica je u Brzeću a okretna na Malom Karamanu, uz dve međustanice za ukrcavanje-iskrcavanje Struga i FIS Poligon.

U planu je i izgradnja ski staze uz instalaciju gondole sa sistema veštačkog osnežavnja. Ova ski staza odvaja se od ski staze Bela reka 2 i uliva se u sam početak postojeće ski staze Bela reka 1, pri tome prolazeći ispod buduće kabinske žičare-gondole.

Prema raspisanom pozivu rok za izvođenje radova na izgradnji intalacije žičare-gondole Brzeće Kopaonik ne može biti duži od 365 dana, počev od dana dobijanja potvrde o prijavi radova a u rok se neće uračunavati dani kada nije moguće izvođenje radova zbog vremenskih prilika.

Rano je prognozirati kada će gondola početi sa prevozom turista i skijaša ali nadamo se da će to biti za zimsku sezonu 2021/22 godine.
izvor:skijalistasrbije.rs

error: