Dešavanja Kopaonik Vesti

Trail race Kopaonik 2019 u subotu 27. jula

Na Kopaoniku i ove godine, zadnjeg vikenda jula, biće održana sada već tradicionalna takmičenja Trail race Kopaonik i MTB Tri strane Kopaonika

Četvrto izdanje trke “Trail race Kopaonik” zakazano je za subotu 27. jul 2019. godine sa početkom u 11:00 časova a održaće se u više takmičarskih kategorija.

7K KOPAONIKA
Ova kratka staza pruža sve što je potrebno za predivno trail trčanje kroz dobro poznati reon kopaoničke šume „Crvene Bare”. Staza ima izuzetnu blagu visinsku promenu te usponi neće predstavljati „muku” čak ni ako ste apsolutni početnik. Potrebna vam je samo pozitivna energija i spremni ste za trku na 7 kilometara!
Ako ipak više volite da trčite u društvu, tu je i „trka parova“ na 7 kilometara, a za sve one kojima je posao život, mogu da se prijave i na „biznis trku“ sa istom dužinom staze.
Dužina staze: 7 km; Visinska razlika: 236 mnv; Vremenski limit: 3 h; Zone okrepe: 1 + 1 na cilju;
Trasa  7K KOPAONIKA: Konaci ( start ) – Marine vode – Crvene bare – Markov kamen – Crvene bare  – Konaci ( cilj ).

15k KOPAONIKA
Ako u nogama imate nebrojeno pretrčanih kilometara, onda 15k Kopaonika neće predstavljati problem za vas. Ova trka je namenjena iskusnijim trkačima, ali ćete uživati u njoj čak iako ste se tek nedavno zaljubili u svet dugih pruga.
Stazu čine šumski putevi koji pružaju odličnu podlogu za trail trčanje. Jednim delom se prolazi kroz prelepu kopaoničku šumu, dok u drugim delovima stazu krase otvorena prostranstva šumskih livada.
Nećete morati da savladavate veliku visinsku razliku, a dugi spustevi su tu da omoguće uživanje u prizorima koji čekaju da ih osvojite.
Dužina staze: 15 km; Visinska razlika: 463 mnv; Vremenski limit: 4 h; Zone okrepe: 2 + 1 na cilju;
Trasa  15K KOPAONIKA: Konaci (start) – Marine vode – Jaram – Likina česma – Jankove bare – Vodovod – Crvene bare – Konaci (cilj).

TRKA PAROVA
Za sve vas kojima trčanje u društvu daje dodatni boost, trka parova će biti prava poslastica. U ovoj kategoriji, timovi od po dva učesnika trče jedan uz drugog stazu kategorije 7k Kopaonika.
Kako biste kompletirali stazu i ostvarili plasman, vaš partner u timu i vi morate biti zajedno sve vreme tokom trke, a razmak između partnera ne sme biti veći od dva minuta na kontrolnim punktovima. Dozvoljeni su muški, ženski kao i mix timovi. U dobrom društvu kilometri lete!
Dužina staze: 7 km; Visinska razlika: 236 mnv; Vremenski limit: 2 h; Zone okrepe: 1 + 1 na cilju;
Trasa  TRKA PAROVA: Konaci ( start ) – Marine vode – Crvene bare – Markov kamen – Crvene bare  – Konaci ( cilj ).

BUSINESS TRAIL RACE KOPAONIK
Živimo u vremenu u kome dominira sedentarni način života, zbog čega su sport ili bilo koja fizička aktivnost sve važniji. U želji da podržimo kompanije i pravne subjekte koji se zapravo bave ovom temom, prethodne godine smo uveli biznis trku. Odziv je bio odličan, pa je tako samo Service plus iz Novog Sada prijavila više od 40 kolega, što nam pokazuje da sve više firmi vodi računa o zdravom stilu života i zaposlenima.
I ove godine pozivamo kompanije da se prijave za biznis trku!
Timovi se sastoje od dva takmičara. Kako bi kompletirali stazu i ostvarili plasman, partneri u timu moraju biti zajedno sve vreme tokom trajanja trke, a razmak među njima ne sme biti veći od dva minuta na kontrolnim punktovima.
Dozvoljeni su muški, ženski, kao i mix timovi.
Dužina staze: 7 km; Visinska razlika: 236 mnv; Vremenski limit: 2 h; Zone okrepe: 1 + 1 na cilju;

Vip TRAIL RACE KIDS
Ko bolje zna da trči po mekoj zelenoj travi od naših najmlađih?
Upravo zato i ove godine za sve klince i klinceze i organizujemo „Vip trail race kids“ trku koja za cilj jedino ima dobru zabavu i upoznavanje dece sa prirodom Kopaonika. Za razliku od Trail race trke za odrasle, svi učesnici trke za najmlađe su pobednici i svako dete dobija medalju na kraju, a oni najbolji i poklon paketiće koje su za njih pripremili prijatelji i sponzori trke.
Prijavljeni učesnici takmičiće se u nekoliko starnosih kategorija koje će ujedno biti različite i po dužini koja je prilagođena različitom dečijem uzrastu.

Kategorija A, deca uzrasta od 2 do 3 godine, 30 metara;
Kategorija B, deca uzrasta od 3 do 4  godine, 50 metara;
Kategorija C, deca uzrasta od 4 do 6  godina, 100 metara;
Kategorija D, deca uzrasta od 6 do 8  godina, 150 metara;
Kategorija E, deca uzrasta od 8 do 10  godina, 300 metara;
Kategorija F, deca uzrasta od 10 do 12  godina, 500 metara;
* Organizator zadržava parvo da zatvori prijave pre navedenog roka u slučaju popunjavnja kapaciteta trke.

Prijave za četvrti po redu “Trail race Kopaonik” se vrše ONLINE putem sajta prijavetzatrku.rs
Prijave na dan trke neće biti moguće. Osigurajte svoje mesto ne vreme!

error: