Dešavanja Okolina Kopaonika Vesti

Otvaranje novog kompleksa u banjskom parku Jošaničke Banje 19. jula

Jošanička Banja će po svečanom otvaranju novog kompleksa u banjskom parku, u petak 19. jula u 13:00 časova, koji čine obnovljeni turski hamam, novo kupatilo, blatno kupatilo, bazen sa termalnom vodom i finska sauna, imati u ponudi veći izbor usluga i sadržaja za turiste.

Istog dana, u petak 19. jula, povodom otvaranja novog kompleksa u banjskom parku, Jošaničku Banju će posetiti ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić i predsednik opštine Raška, Ignjat Rakitić sa svojim saradnicima.

U turističkoj ponudi Jošaničke Banje su i pešačko biciklističke staze zdravlja, obilazak kulturno-istorijskih lokacija, memorijalni kompleks u čast Milunke Savić, aqua park Draguljica…

Jošanička Banja se nalazi u centralnoj Srbiji u dolini reke Jošanice i njene pritoke Samokovke na 550m nadmorske visine. Udaljena je od Raške i Kopaonika 25 kilometara a od Beograda je udaljena 245 km i popularno je zovu “Zelena vrata Kopaonika“. Jošanička Banja ubraja se u najviše banje u Srbiji, pa stoga ima i karakteristiku planinske banje. Ubraja se među balneološka naselja sa najtoplijom vodom što joj uz blizinu podneblja prelepih predela Kopaonika i Golije kao i dobru infrastrukturu omogućuje da bude značajna turistička destinacija.
Lokalna uprava je uradila Generalni Urbanistički Plan Jošaničke Banje sve u cilju da se razvoj Jošaničke Banje usaglasi sa planom razvoja koji nameće država, kao i da se budućim investitorima jasno prikažu mogućnosti ulaganja.

Jošanička Banja ima 5 izvora mineralne vode temperature od 36°C do 77°C a lekovite vode mogu se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa fizikalnim terapijama u programima prevencije, lečenja i medicinske rehabilitacije.
Lekoviti faktori i lečenje:
– Traumatološka oboljenja
– Reumatska oboljenja
– Oboljenja mišića
– Lumbago išijas
– Ginekološke bolesti
– Gastritis
– Ekcem
– Psorijaza…
Pored turističkih, lečilišnih i rekreativnih delatnosti Jošanička Banja može zahvaljujući svojim toplim izvorima da razvija i proizvodnju cveća, voća, povrća u plastenicima…
izvor i foro:MZ Jošanička Banja i TO Raška

error: