Vesti

U humanitarnoj ski trci I JA SE BORIM 2024 na Kopaoniku prikupljeno 1.100.000 dinara

Javno preduzeće Skijališta Srbije i humanitarna organizacija NURDOR organizovali su tradicionalnu humanitarnu ski trku na Kopaoniku, 6. put i tom prilikom prikupljeno je 1.100.000 dinara.

Na trci koja je održana na stazi Karaman greben učestvovalo je 95 takmičara, a prisustvovali su i učesnici NURDOR zimskog kampa.

Trku su revijalno otvorili srpski šampioni u skijanju i bordu, Nevena Ignjarović i Matija Milenković. U muškoj kategoriji najbolje vreme imao je Ivica Blagojević, u ženskoj kategoriji prvu poziciju zauzela je Daša Dobrodolac, dok je u kategoriji najmlađih prvo mesto osvojio  Elez Nuridini.

I ove godine je tradicionalna ski trka Skijališta Srbije imala humanitarni karakter pod sloganom “I ja se borim”, a prikupljena sredstva namenjena su za adaptaciju nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od raka iz cele Srbije.

Nacionalno udurženje roditelja dece obolele od raka su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek otpočinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana.

Organizatori se zahvaljuju svim učesnicima trke, kao i svim humanim pojedincima, organizacijama i poreduzaćima koja su prepoznala značaj ovakve akcije i donirala novac.
foto:Skijališta Srbije

error: