Dešavanja Kopaonik Vesti

Umetnost na visini – izložba slika “Utočište” u Čardacima 10. februara

Zimska scena Čardaka nastavlja svoj program u ponedeljak 10. februara 2020. godine u 20:00 časova izložbom slika “Utočište” mlade umetnice Emilijane Marković .

Slike obuhvaćene ciklusom „Utočište“ nastale su u periodu između decembra 2016. godine i marta 2019. godine a predstavljaju unutrašnju borbu između potrebe za toplinom doma i konstantne želje za putovanjima i novim izazovima.
Svoj doživljaj umetnica prikazuje kroz simboliku emotivne i duhovne ravnoteže. Najčešći motivi na Emilijaninim slikama, arhitektonski objekti i prevozna sredstva, neskriveno upućuju na rastrzanost koja zapravo čini sklad u životu osobe nemirnog duha.
Pri susretu sa fantastičnim eksterijerima, u kojima se često lako mogu prepoznati elementi stvarnih urbanih predela, publici se nameće osećanje spokoja, ali u isto vreme i pitanje njihovih ližnih životnih vrednosti.

Emilijana Marković je umetnica iz Novog Sada koja proteklih godina živi i stvara u Budimpešti. Od malih nogu je pokazivala sklonosti ka umetničkom izražavanju. Tokom života se oprobala u raznim vidovima umetnosti ali se tek pre oko četiri godine potpuno posvetila slikarstvu.
U Novom Sadu je završila gimnaziju i studije arhitekture na Fakultetu tehničkih nauka, što se najčešće odslikava u njenim radovima.
Emilijana je redovan učesnik likovnih kolonija u Mađarskoj u organizaciji Udruženja umetnika Krug iz Budimpešte. Do sada je imala jednu samostalnu izložbu u Kulturnom i dokumentacionom centru Srba u Mađarskoj i učestvovala je na više grupnih izložbi u Budimpešti, Pečuju i Debrecinu.

Kraljevi Čardaci & SPA
Informacije na tel: +381 36 428 743 i +381 36 428 673
E-mail: reception@kraljevicardaci.com 
www.kraljevicardaci.com

error: