Dešavanja Kopaonik Vesti

Zabava i avantura na Kopaoniku tokom jula i avgusta 2023

Na Kopaoniku tokom druge polovine jula i prve polovine avgusta meseca 2023. godine turiste očekuje puno zabave i avanture. Leto je pravo vreme da se otkrijuo prednosti odmora na planini, a Kopaonik nudi brojne sportske i zabavne sadržaje za uzbudljiv i aktivan odmor tokom najtoplijih meseci u godini. Turisti mogu uživati u različitim aktivnostima koje su deo letnje ponude: paraglajding, pešačke i biciklističke ture, adrenalinske aktivnosti (bob na šinama, zip line, tjubing), panoramska vožnja žičarom, mountain cart, planinarenje, Spa&Wellness sadržaji.

Za najmlađe ljubitelje planine 22. i 23. jula u ponudi su izviđačke radionice, mađioničarski šou, dečiji kabare, druženje sa veselim klovnovima, a osim zabavnog imaće i edukativni karakter.

Poslednji vikend jula, 29. i 30. jul,  planiran je za održavanje sportskih manifestacija „Trail race“ i „Tri strane Kopaonika“, koje predstavljaju prave izazove za ljubitelje planine i adrenalina. Nakon aktivnog odmora i zabavno sportskih aktivnosti u toku dana, 29. jula, u Konacima, održaće se koncert Ane Štajdohar.

Od 04. do 06. avgusta, Kopaonik će biti u boji borovnice. Turisti mogu uživati u šetnji planinskim stazama izletom do staništa borovnica, degustaciji specijaliteta od borovnica, nastupima kulturno umetničkih društava i koncertu Ivane Selakov koji će se održati 5. avgusta. Beskompromisni stand up Semira Gicića – monokomedija sa temom „Male stvari koje nas vežu“ i nastup električnog gudačkog kvarteta Dinamika Music sa kompozicijama od „baroka do roka“,  6. avgusta, sigurno će upotpuniti boravak na planini svim ljubiteljima prirodnih lepota, čistog vazduha i šumskih proizvoda.

Za mališane i roditelje Kopaonik će od 11. do 13. avgusta biti mesto dečije igre i druženja – igre bez granica, mađioničar, žongler, klovn, led vila i led robot napraviće pravu zabavu za najmlađe posetioce. Za ljubitelje istorije, prirodnih lepota i kulturno istorijskog nasleđa, 13. avgusta organizuje se turistička tura, kojom će se posetiti Jošanička Banja, Spomen soba Milunke Savić, Manastiri Gradac i Končul i „Spomen soba Raška – ratna prestonica Kraljevine Srbije 1915“ u Raški.

Organizatori događaja Turistička organizacija Raška, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i omladine, Opštine Raška i Skijališta Srbije, uz podršku Nacionalnog parka Kopaonik, Avanturističkog centra Kopaonik, sportskog udruženja „Na sve strane“ i hotelijeri sa Kopaonika pozivaju vas da dođete i uživate u letnjim avanturama.

error: