Dešavanja Kopaonik Vesti

Italijanska gitarska senzacija 40 Fingers večeras na Kopaoniku

Kopaonik, 01.03.2020 – Italijanska gitarska senzacija 40 Fingers  nastupiće večeras na Kopaoniku, u hotelu GRAND od 20:00 časova, u okviru Guitar Art Winter Festivala.
Guitar Art Winter Fest je jedinstven koncept muzičkog festvala koji ima za cilj da predstavi poznate klasične, džez, flamenko, etno i pop muzičare iz regiona tokom čitave zimske sezone u skijaškom centru Kopaonik, u Hotelu Grand, a ulaz na sve koncert je besplatan.
U okviru Guitar Art Winter Festival koji organizuje Guitar Art Festival u saradnji sa Opštinom Raška, Centrom za kulturu Gradac i hotelom Grand Kopaonik prethodno su nastupali grupa OĐILA i Kvartet Nemanja Nikolić.

“40 Fingers” je kvartet akustičnih gitara nastao 2017. godine, čiji su članovi četvorica italijanskih muzičara sa potpuno različitim prethodnim muzičkim pričama, koji su na italijanskoj muzičkoj sceni pojedinačno već dobro poznati po svojim brojnim projektima, kroz tzv. fingerpicking tehniku.
Ova četvorica gitarista na akustičnim gitarama istražuju nove zvučne svemire, izvodeći širok repertoar, od originalnih dela do obrada kompozicija vešto aranžiranih za četiri gitare. Na taj način, kroz reinterpretaciju velikih klasika moderne muzike (od Pijacole do “Bitlsa”, od “Dire Straits”-a do Erika Kleptona).
Njihov planetarni uspeh počinje onog trenutka kada su snimili izvanrednu verziju Bohemijske rapsodije grupe Kvin, koja je velikom brzinom premašila 5 miliona pregleda na njihovom youtub kanalu. Kvartet je odmah objavio svoj prvi album.
“40 Fingers” čine su Mateo Brenči, Emanuele Grafiti, Enriko Marija Milanezi i Andrea Vitori. Četvorica virtuoza na akustičnim gitarama koji su italijanskoj muzičkoj sceni pojedinačno već dobro poznati po svojim brojnim solo projektima.
Njihov originalni koncertni repertoar obuhvata autentične obrade poznatih kompozicija vešto aranžiranih za četiri gitare. Među njihovim najpopularnijim obradama izdvajaju se kompozicije Astora Pijacole “Libertango”, zatim teme iz serije “Igre prestola”, teme iz filma “Poslednji Mohikanac” i Vivaldijevog “Leta” i “Četiri godišnja doba”.

“40 Fingers” na Kopaoniku u Hotelu GRAND 01. marta 2020. u 20:00. Ulaz besplatan

error: