Vesti

Knjiga GLjIVE KOPAONIKA izašla iz štampe, naručivanje online

Nakon višegodišnjeg terenskog istraživanja JP “Nacionalni park Kopaonik” u saradnji sa Mikološko-gljivarskim savezom Srbije izdao je knjigu GLjIVE KOPAONIKA.

U monografiji su predstavljeni rezultati istraživanja gljiva Kopaonika, koju Nacionalni park Kopaonik, područno gljivarsko društvo Kopaonik iz Raške i manje više sva udruženja članice Mikološko – gljivarskog saveza Srbije kontinuirano sprovode od 2015. godine. Podaci su plod istrajnog i sistematskog terenskog rada svih naših determinatora, gljivara i mnogih članova naših društava, kao i kabinetskog rada naše naučne komisije, koju predvodi Prof. dr Maja Karaman, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Od 2015. god. do sada na prostoru Nacionalnog parka evidentirano je i naučno potvrđeno ukupno 432 vrste gljiva, od čega 90 askomikota i 342 bazidiomikota.
Iskreno se nadamo da je ovo prva u nizu knjiga Mikološko-gljivarskog saveza Srbije koja će se naći pred gljivarima i građanstvom, koga čine ljubitelji prirode i mladi na kojima svet ostaje, pa i znanje koje im prenosimo na ovaj način, Takođe i naučnoj javnosti Srbije, koja može da ga koristi kao pomoćno sredstvo u proučavanju čudesnog sveta gljiva. Trudićemo se da što više unapredimo znanje o svetu gljiva, da bismo ga što bolje očuvali i koristili, za dobrobit svih građana Srbije,  rekao je Zoran Jelenković, predsednik MGSS i organizator izrade monografije

Zainteresovani za kupovinu knjige, po ceni od 2530 dinara, potrebno je da pošalju na e-mail: nacparkkop@mts.rs podateke za dostavu (ime i prezime, odnosno naziv pravnog lica, adresu za slanje knjige, i kontak telefon za dostavu). Nakon toga biće im poslat predračun, a po njegovoj uplati JP “Nacionalni park Kopaonik” knjigu šalje PostExpress-om (troškove dostave snosi kupac pouzećem, po važećem cenovniku Pošte Srbije.)
izvor i foto:NPKopaonik

error: