Vesti

Kopaonik čistiji zahvaljujući kompaniji Lidl Srbija

Kopaonik,02.09.2020. – U cilju zaštite i održivog razvoja planinskih područja, kompanija Lidl Srbija je ovog vikenda sprovela akciju čišćenja Kopaonika, kako bi se sakupio otpad koji ugrožava samu prirodu ove planine i narušava njen izgled. U saradnji sa spasiocima Gorske službe spasavanja očišćeni su urbani centri, kao i delovi oko i ispod žičara, a sakupljeni otpad dalje će procesuirati partner akcije Ekostar Pak, koji je specijalizovan za odlaganje otpada.

Kako bi doprineo očuvanju prirodne okoline, budući da je u mnogim prelepim predelima Srbije ona  nažalost zagađena, Lidl je pokrenuo inicijativu čišćenja planina. Tokom ove akcije, koja je održana u subotu 29. avgusta, sakupljeno je 25 džakova, što čini ukupno 45 kg otpada.

Nakon akcije čišćenja na planini Kopaonik planirano je da se ista nastavi i na drugim planinama, a naredne potencijalne destinacije su Stara planina, Fruška gora i Zlatibor.

Želimo da doprinesemo zaštiti prirode na taj način što ćemo ovakvim akcijama, ne samo očistiti prirodnu sredinu i planinska područja od otpada, već u saradnji sa našim partnerima GSS-om i Ekostar Pak-om, i dodatno uticati na informisanje i podizanje ekološke svesti građana. Isticanjem odgovornosti svih nas težimo tome da promovišemo zajednički cilj, a to je zaštita životne sredine, pa pozivamo i druge kompanije, volontere i građane da se priključe akcijama čišćenja najposećenijih oblasti u Srbiji“, istakla je Jasmina Šrndić iz sektora za korporativne komunikacije kompanije Lidl Srbija.

Ova akcija je samo jedna u nizu društveno odgovornih inicijativa kompanije za implementaciju strategije „REset Plastic“, čija je važna komponenta, između ostalog, i uklanjanje plastičnog otpada. Ekološka strategija „REset Plastic“ je usmerena na pet oblasti delovanja: od smanjenja upotrebe plastike, povećane upotrebe reciklirane plastike i uklanjanja otpada iz prirode, do podsticanja ekoloških inovacija i edukacije u ovoj oblasti.

O Lidlu

Kompanija Lidl deo je nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta i broji više od 287.000 zaposlenih. Na osnovu nacionalnih nagrada za najboljeg maloprodavca u više zemalja Evrope, Lidl je nosilac priznanja „Retailer of the Year Europe” za 2018/2019.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 41 prodavnicu u 28 gradova širom zemlje. Imamo dugoročne planove sa ciljem da potrošačima širom Srbije ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cene i kvaliteta, po čemu smo prepoznati u svetu.

Tagovi
error: