Vesti

Na Kopaoniku uskoro počinje izgradnja Luxury ski complex Omorika***** 

Na Kopaoniku uskoro počinje izgradnja luksuznog apartmasko turističkog kompleksa  Luxury ski complex Omorika*****

“Izgradnja Luxury ski complex Omorika***** planirana je na tridesetom kilometru puta Brus – Kopaonik, kao luksuzni apartmanski kompleks namenjen za boravak i odmor tokom cele godine.

Sama pozicija kompleksa smeštena je neposredno uz ski put koji vezuje dve prometne ski staze, Karaman (Jaram) i Gobelja, sa velelepnim pogledom koji se sa visinke kote od 1820 m nadmorske visine pruža kako na padine Kopaonika tako i na veći deo Srbije, a opet sklonjen od gužve, daje kompleksu ozbiljnu notu otmenosti i prestiža.

Ceo kompleks je zamišljen kao skup chalet vila projektovanih i izgrađenih u francusko-alpskom stilu. Iskustvo u gradnji ovakvih objekata u srcu alpa (Megev-u i Courchevel-u) rešili smo da prenesemo na naše podneblje i tako Kopaoniku udahnemo jedan novi duh i prenesemo notu luksuza koji odlikuje najprestižnije ski rizorte u svetu.

U okviru kompleksa planirani su smeštajni kapaciteti različitih struktura. Preovladavaju porodične vile sa površinama 500-600m2 koje u sebi, osim luksuznog smeštaja, sadrže i spa centre, saune, bilijar sale, mini bioskope i ostale sadržaje koji će korisnicima dati mogućnost potpunog uživanja kakav ne možemo sresti kako na Kopaoniku tako u ski centrima u okruženju.

Pored porodičnih chalet-a planirani su i objekti u kojima je smešteno više apartmana različitih struktura koji po nivou luksuza i opremljenosti ne zaostaju za navedenim vilama, takođe poseduju teretane, bazene, bioskope, sale za igru i slično.

Tu je i restoran koji će u ponudi imati tradicionalnu kuhinju i u kome će gosti moći da uživaju isključivo u  domaćim proizvodima iz okolnih seoskih gazdinstava.

Početak gradnje je planiran za 2020. godinu. S obzirom na novonastalu situaciju prouzrokovanu Covid-om 19 može doći do manjih izmena o čemu ćemo sve zaineresovane strane blagovremeno obavestiti. Vrednost investicije se procenjuje na iznos od 9.000.000-10.000.000 eura.

Svakako da će se izgradnjom ovog kompleksa stvoriti uslovi za novim radnim mestima gde bismo prilikom odabira kandidata prednost dali lokalnom stanovništvu koje mora biti edukovano i stručno osposobljeno u pružanju turističkih usluga ovom vidu turizma.” – kažu u firmi Omorika Group.

Iskreno se nadamo da će izgradnja krenuti uskoro o čemu ćemo obavestiti čitaoce kao i o mogućnosti da postanu vlasnici apartmana ili vile u turističkom kompleksu  Luxury ski complex Omorika***** na Kopaoniku.

error: