Vesti

PD „Radočelo“ iz Ušća danas obeležava svoju 1. godišnjicu postojanja

Kopaonik,01.05.2020. Planinarsko društvo „Radočelo“ iz Ušća danas, 1.maja, obeležava svoju 1. godišnjicu postojanja. Na dan osnivanja društva, 17 građana Ušća, ljubitelja planina i planinarenja se priključilo društvu.

Društvo danas broji oko 40 članova a u toku godine ušćanski planinari učestvovali su na mnogobrojnim planinarskim akcijama, u kojima su prešli veliki broj planinarskih i pešačkih staza.

Planinarsko društvo „Radočelo“ posvećeno je očuvanju životne sredine, podizanju ekološke svesti, promociji zdravih stilova života i prirodnih potencijala Ušća i okoline, kao i šire a pre svega razvoju i promociji planinarenja.

S’ obzirom da Planinarsko društvo “Radočelo” Ušće još uvek nema licenciranog planinarskog vodiča u 2020. godini nije predviđena ni jedna samostalna planinarska akcija već će se, kao i prošle godine, priključivati akcijama komšijskih planinarskih društava i sa vodičima sa kojima naše društvo potpiše sporazum o saradnji.

Godišnja članarina za nove članove je 800 dinara od čega se 600 dinara prosleđuje Planinarskom savezu Srbije za izradu planinarskih kartica, markica i osiguranje.

DIŠITE PUNIM PLUĆIMA… Postanite član PD „Radočelo” Ušće!

Više informacija o PD “Radočelo” možete saznati putem fejsbuk grupe „Planinarenje Ušće – PD „Radočelo”
izvor:I Love Ušće

error: