Vesti

“ORLOVI” od nedelje na pripremama na Kopaoniku

MK Mountain Resort nastavlja sa podrškom Košarkaškom savezu Srbije

Povodom predstojećeg Evropskog prvenstva u košarci, Nikola Avram, generalni direktor MK Mountain Resort-a i Dejan Tomašević generalni sekretar Košarkaške reprezentacije Srbije potpisali su danas u Beogradu ugovor o saradnji. Podrška košarkašima podrazumeva pripreme u hotelu Grand na Kopaoniku, gde će muška seniorska košarkaška reprezentacija boraviti od nedelje.

“Zadovoljstvo nam je što počinjemo pripreme baš na Kopaoniku imajući u vidu da smo odavde započinjali pohod na najveće reprezentativne titule. Na planini će igrači imati potreban mir i izvanredne uslove za pripreme, kako bi bili usredsređeni na sve obaveze koje im predstoje. Zahvaljujemo se MK Mountain Resort-u što, sada već tradicionalno, nesebično ustupa sve svoje sportske sadržaje, kao i one gde se igrači mogu opustiti nakon napornih treninga”, izjavio je generalni sekretar Košarkaške reprezentacije Srbije, Dejan Tomašević.

Tokom dvonedeljnog boravka na Kopaoniku, u periodu od 23. jula do 06 avgusta, ekipa košarkaške reprezentacije imaće priliku da koristi sve sportske sadržaje, u koje spadaju košarkaški tereni u zatvorenoj sali, fitnes centar, kao i sadržaje spa & wellness centra.

„Košarkaši Srbije su mnogo puta pokazali da se samo vrednim radom i upornošću postižu vrhunski rezultati. I ove godine ćemo im pružiti podršku i najbolje uslove za trening i kondicione pripreme, u nadi da će Kopaonik biti srećna početna stanica naših orlova u pohodu na medalje i želimo im puno sreće u tome”, izjavio je Nikola Avram, generalni direktor MK Mountain Resort-a.

Na spisku selektora je 17 igrača: Miloš Teodosić, Marko Gudurić, Branko Lazić, Marko Simonović, Ognjen Kuzmić, Stefan Jović, Stefan Birčević, Vladimir Lučić, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Vladimir Štimac, Miroslav Raduljica, Milan Mačvan, Dragan Milosavljević, Nemanja Nedović, Vasilije Micić i Boban Marjanović.

Reprezentacija Srbije će na Kopaoniku provesti dve nedelje, tokom koje će odigrati trening utakmicu sa  Univerzitetskom reprezentacijom Srbije 2. avgusta u Kraljevu.
Po povratku sa Kopaonika, reprezentacija Srbije će učestvovati na turnirima „Trofej Beograda“ (sa Grčkom i Crnom Gorom), „Super kup“ u Hamburgu (Nemačka, Poljska, Rusija) i atinskom „Akropolisu“ (Grčka, Italija i Gruzija).

Kroz kontinuirano izdvajanje znatnih novčanih sredstava i učešće u brojnim humanitarnim akcijama i donacijama, MK Group i njene članice, među kojima je i MK Mountain Resort još jednom, svojim primerom, pokazuju da je neophodno brinuti i pružati podršku sportski orijentisanim aktivnostima i pouzdan je partner društvu u rešavanju brojnih socijalnih problema.

error: