Vesti

Skijaška sezona na Kopaoniku uspešnija od prethodne – ocena ski instruktorki

Kopaonik 26.04.2021. Iako je skijaška sezona na Kopaoniku 2020/21 zvanično završena 18. aprila još uvek se sumiraju utisci a u međuvremenu je najavljen i jedan produženi skijaški vikend od 30. aprila do 04. maja 2021. godine

Kako je protekla skijaška sezona na Kopaoniku pitali smo one koji su od ranog jutra bili na stazi – instruktorke skijanja i snouborda u ski školama na Kopaoniku.

“Šta reći, kada voliš svoj posao… Skijaška sezona koja je za nama karakterisale su obilne snežne padavine, a bilo je i nekoliko baš ledenih dana. Za razliku od prethodne ski sezone doživeli smo i prolećno skijanje jer smo sada radili mesec dana duže. Nije baš lako raditi neprekidno 137 dana na snegu, takoreći svakodnevno od 07 do 23 časa, ali kada se voli ono što se radi onda ništa nije teško. Kada je bilo hladno i nešto malo teško lakše se podnosilo jer je to posao koji volim – lakše se pobedi visoki minus, mećava ali sve se zaboravi kada vidiš osmehe na licu koji ti kažu “Hvala što si me naučila da skijam… Po meni jako je bitno da smo ostali zdravi u ovakvoj trenutnoj situaciji… da smo skijali, prenosili znanje i uživali.” – rekla je Mina Lukić, instruktorka skijanja u ski školi “Raška”

“Sezona je ove godine bila i više nego očekivana. I vreme nas je poslužilo, čini se da snega ima da se skija do juna meseca. Skijališta Srbije su pustila u rad nove žice, staze i gondolu   Brzeće – Mali Karaman  koja je privukla veliki broj turista i skijaša. Velike količine snega i pravu zimu smo doživeli ove godine sa utabanim i sređenim stazama što je za pohvalu.
Što se mene tiče i mojih časova, jako sam zadovoljna jer sam radila sa mnogo mladih ljudi i klinaca koji sve vise postaju zaljubljenici u zimski sport tj skijanje. Prelep je osećaj biti deo toga i to na Kopaoniku.” – Emilija Marković, instruktorka skijanja u ski školi “Kopaonik”

“U protekloj zimskoj sezoni je bilo puno, snega i turista… Ovu zimu nam je ulepšala dugo očekivana gondola Brzeće -Kopaonik i sada nam je svima lakše i lepše (osmeh). Posećenost na našoj planini je bila velika i prijalo je videti što se sve više dece i mladih odlučuju da uče snoubord a ima i starijih koji žele da ispune svoje želje iz mladosti i nauče vožnju.
Snoubord je za mene najlepši zimski sport. Volim svoj posao i srećna sam kada vidim napredak svojih učenika koji time postaju bogatijiji za jednu životnu disciplinu. Tako su hladni dani manje hladni a srce toplije i osmesi na licima govore sve… ” Ljiljana Lukić, instruktorka snowboard-a u ski školi “Kopaonik”

“Kopaonik je ove sezone radio kao i obično, pandemija nije uticala puno, stim što su se morala poštovati pravila kao što su nošenje maski, rastojanje i slično. Jedino što su ugostiteljski objekti u jednom trenutku bili zatvoreni, a to baš i nije imalo smisla, jer nemaš gde da se ugreješ, odmoriš, ideš u toalet…
Što se tiče vremenskih uslova, zima je bila jako hladna i oštra, ali to je dovelo do savršenog snega za odlične staze. Uređenost je bila sasvim solidna, odlična koliko su uspevali da srede zbog konstantnih padavina. Posećenost turista kao i obično varirala je u zavisnosti od najave gostiju što je pratio i raspon cena koji se po mom mišljenu  menjao se iz nedelje u nedelju. U jednoj reči, ova zimska sezona je za skijanje bila odlična.” – rekla je Kristina Simić, instruktorka skijanja u ski školi “Kopaonik”

Ski centar Kopaonik je i ove sezone dokazao da je favorit u regionu u pružaniu svih usluga potrebnih za kvaliteno zimovanie i skijanje. Veliki broj staza, koje su dobro uređene, veliki broj sunčanih dana, ogromna količina snijega pružili su ove sezone femonenalan ugođaj svakom skijašu. Čak ni pandemija izazvana Corona virusom nije umanjila posjetu. Dobra organizacija u ski centru obezbijedila je poštovanje propisanih mjera, držanja distance i nošenja maski odnosno bandana.
Kopaonik kao jedan od najbolje organizovanih skijališta, pruža ugođaj svima. Staze i poligini pružaju kvalitenu obuku kako za početnike tako i za one najiskusnije skijaše. Takođe, tu je i veliki broj sadržaja za one koji se još nijesu oprobali u skijanju i bordovanju.” – rekla je  Jelena Kasom, nekadašnja šampionka skijanja Crne Gore a sada instruktorka skijanja u ski školi “Snow Stars Team” Kopaonik.

Ocena protekle skijaške sezone od strane instruktorki skijanja i snouborda je da je bila odlična a prvenstveno je bila uspešnija od prethodne jer je trajala 30 dana duže. Uputile su i pozdrav svima uz poziv da naredne zime posetite ski centar Kopaonik i skijate čime ćete doprineti da  skijaška sezona bude bolja i uspešnija barem za nijansu.

Da podsetimo, Skijališta Srbije su najavila rad deo ski centra Kopaonik za Prvi maj i Vaskrs 2021. godine, u periodu od 30. aprila do 04. maja, što detaljnije možete pročitati OVDE

error: