Vesti

Vozači oprez na Kopaoniku! „Pauk“ nosi nepropisno parkirana vozila

Kopaonik,05.12.2020. U Turističkom centru Kopaonik počela je sa radom služba za uklanjanje i naplatu odvoženja nepropisno parkiranih vozila – „Pauk služba“. Kako smo obavešteni ova služba će odnositi sva nepropisno parkirana vozila na planini na lokaciju kod nekadašnjeg hotela Bačište (prema Vikend naselju).

Uvođenje službe za odnošenje nepropisno parkiranih vozila bilo je neophodno kako bi se tokom zimskog perioda uklanjala nepropisno parkirana vozila koja prave zagušenje u saobraćaju i stvaranje kolona, kao i zbog  efikasnijeg čišćenja puta od snega – ako su vozila parkirana tako da zauzimaju deo ili celu saobraćajnu traku onemogućeno je adekvatno održavanje puta u zimskim uslovima i uklanjanje snega.

Naknada za uklanjanje nepropisno parkiranog vozila u TC Kopaonik vršiće se prema kategorijama – težini vozila:
– naknada za uklanjanje nepropisno parkiranog vozila, mase do 1330 kilograma ( 11.500 dinara );
– naknada za uklanjanje nepropisno parkiranog vozila, mase 1330 – 1900 kilograma ( 15.500 dinara );
– naknada za uklanjanje nepropisno parkiranog vozila, mase preko 1900 kilograma ( 21.000 dinara );
– naknada za prekid pokušaja uklanjanja nepropisno parkiranog vozila ( 4.000 dinara );
– naknada za čuvanje vozila u depou “Parking placa”, na svaka nova započeta 24 sata ( 2.000 );
– naknada za blokadu i deblokadu vozila, blokatorima za točkove ( 6.000 dinara – 24 sata );
– naknada za pokušaj postavljanja blokatora za točkove ( 2.500 dinara ).
Na ove cene treba dodati i kaznu za nepropisno parkiranje vozila, koju podnosi saobraćajna Policija, a koja iznosi 5.000 dinara.
Ukoliko ste parkirali vozilo na Kopaoniku mimo saobraćajnih znakova, a po povratku do mesta parkiranja vidite da nema vozila pozovite +381 64 92 01 231 “Pauk servis” Kopaonik

Obratite pažnju na parkiranje vozila u skladu za saobraćanim znacima i predlažemo vam da tokom višednevnog boravka na Kopaoniku vozila parkirate na to označena mesta i koristite taksi prevoz ili SKI BUS Kopaonik ,naročito zimi, kako bi izbegli neplanirani trošak i neprijatnosti a odmor i skijanje da vam ostanu u lepoj uspomeni.

Tagovi
error: